Tratamente naturiste

Monodieta cu GRÂU FIERT: reglează digestia și elimină toxinele

Dieta cu grâu fiert este o soluție comodă și la îndemână pentru a scăpa organismul de toxine.

Învelișul boabelor de grâu conțin din plin fibre care contribuie la acelerarea metabolismului.

Grâul integral poate fi folosit în dieta de zi cu zi, introdus în forme simple, dar sănătoase.

Cura cu grâu este un regim alimentar care presupune consumul unui singur fel de aliment pe o perioadă determinată.

Grâul, un superaliment

Grâul este un superaliment, la îndemână, perfect pentru o monodietă hrănitoare. Grâul are calități mineralizante, tonice, diuretice și antiinflamatorii.

Boabele sale sunt foarte bogate în fibre insolubile, esențiale pentru buna funcționare a tranzitului intestinale.

Bobul de grâu conține calciu, magneziu, fosfor, aproape toate vitaminele B, antioxidanți precum vitamina E, celuloză, fibre.

În coaja lui există aminoacizi esențiali – proteine ce nu pot fi sintetizate de organism și care ar trebui consumate ca atare.

În plus, grâul contribuie semnificativ la aportul zilnic de antioxidanți, compușii care protejează celulele de acțiunea negativă a radicalilor liberi.

Monodieta cu grâu fiert

Un prim beneficiu în urma unei asemenea diete constă în reglarea digestiei și eliminarea toxinelor. Apoi, pacientul se va simți și va arăta mai bine, tenul va deveni mai luminos, iar somnul va fi unul mai bun.

Pe lângă toate acestea, se va putea observa și o ușoară scădere în greutate.

În ce constă dieta

Seara, se pun la înmuiat 3 căni cu grâu (se lasă pe durata nopții).

Dimineața, se fierbe grâul, se împarte în trei părți egale: pentru mic-dejun, prânz și cină.

Înainte de a fi consumat, grâul fiert se poate îndulci cu puțină miere și se poate adăuga în el banane sau citrice, după gust.

La fiecare dintre cele trei mese se poate consuma și câte un măr și trei nuci (crude).

Dieta durează 3 zile. Altfel, organismul este expus carențelor de proteine, vitamine și minerale.

De reținut

Această dietă restricitivă nu este recomandată persoanelor cu diabet sau celor care suferă de o altă boală cronică, tulburări intestinale ori care urează un tratament medicamentos.

Consumul de grâu, sub orice formă, este nerecomandat persoanelor care suferă de enteropatii cu intoleranță la gluten.

 

Cautari:
    grau fiert mic dejun |
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>