Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Modalităţi surprinzătoare prin care ne putem trata cu pulbere din SEMINŢE de SCHINDUF

Schinduful (Trigonella foenum graecum) este o plantă ierboasă preţuită ca remediu de mai bine de cinci milenii.

Vracii o foloseau pentru refacerea rapidă a soldaţilor răniţi în luptă, contra bolilor de piept şi a celor digestive, pentru a le revigora pe lehuze, pentru vindecarea rănilor şi pentru tratarea ulcerelor, pentru menţinerea tinereţii la vârstnici.

Pulberea din seminţe de schinduf

Seminţele de schinduf (sau fenugrec) pot fi găsite în Plafaruri şi în magazinele naturiste. Ele pot fi măcinate cu râşnița electrică şi transformate în pulbere, care se păstrează într-un borcan închis ermetic, ţinut la rece şi la întuneric, nu mai mult de 4-5 zile.

Se ia pe stomacul gol. Înainte de a fi înghiţită, pulberea se ţine sub limbă timp de câteva minute, după care se înghite cu apă.

Semintele de schinduf scad nivelul de colesterol din sange

Este un remediu foarte bun pentru afecţiuni precum:

  • Diabetul de tip II non-insulinodependent: se iau 4 linguriţe de pulbere pe zi, în cură de 3-6 luni.
  • Valori crescute ale colesterolului: se ia câte 1 linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi, înaintea meselor principale, în cure de 3 luni.
  • Anorexie (lipsa patologică a apetitului alimentar): ca adjuvant, pentru mărirea apetitului şi asimilarea corectă a alimentelor, se ia un amestec din 2 linguriţe de pulbere de schinduf şi 2 linguri de miere, în doză unică, cu 1-2 ore înaintea mesei principale.
  • Sterilitate la femei şi la bărbaţi: se iau 6 linguri de pulbere de schinduf pe zi, timp de 6 luni.
  • Siluetă (favorizează dezvoltarea musculaturii în detrimentul adipozităților): se iau câte 6 linguriţe de pulbere pe zi, în cure de 2 luni, cu 2-3 săptămâni de pauză.
  • Păr şi unghii rezistente: se ia câte 1 lingură de pulbere din seminţe de schinduf, zilnic, timp de 3 luni.
  • Alăptare (ajută la sporirea cantităţii de lapte şi la menţinerea sănătăţii mamei): se beau zilnic 2 căni de lapte cald, în care se pune câte o jumătate de lingură de seminţe de schinduf şi de mărar.

Precauţii, contraindicaţii

Schinduful este contraindicat în sarcină, deoarece poate declanşa  contracţii uterine. De asemenea, persoanele bolnave de diabet şi aflate sub medicaţie vor lua schinduf doar sub supraveghere medicală competentă, întrucât planta scade nivelul glicemiei – prin urmare, trebuie reduse corespunzător dozele din medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *