Modalități inedite de a folosi PLICULEȚELE cu SILICON din cutiile pantofilor și accesoriilor

Biluțele cu silicon vin într-o punguță de fiecare dată când cumpărăm pantofi, genți sau telefoane.

Acestea sunt umplute cu dioxid de siliciu, un agent deshidratant netoxic care va usca totul în jurul lui.

Scopul principal al dioxidului de siliciu este de a absorbi umiditatea în exces și de a elimina posibilitatea formării mucegaiului sau a coloniilor de bacterii.

În același timp, acest compus ȋndepărtează și mirosurile neplăcute din spațiile unde este depozitat.

O singură biluță de silicon poate reține pană la 40% din greutatea sa în apă.

Însă aceste săculețe cu biluțe de dioxid de siliciu, aparent banale, pot fi folosite cu succes în viața de zi cu zi, în moduri surprinzătoare.

Pot usca aparatele auditive și telefonul 

Telefonul mobil scăpat în apă poate fi salvat cu ajutorul acestor plicuri. Plicurile cu silicon sunt eficiente la aspirarea umidității.

Puneți  telefonul oprit într-o pungă ce se strânge la capăt ȋmpreună cu pachețelele de gel și lăsati să acționeze 24 de ore. La fel puteți proceda și pentru salvarea aparatelor auditive.

Previn umezeala anumitor produse alimentare

Cu toate că gelul de siliciu nu este comestibil, el ajută la prevenirea umezelii produselor alimentare ce trebuie să fie mereu uscate (de exemplu biscuiții, pesmeții, făina, nuci, etc).

Protejează medicamentele

Medicamentele se pot deteriora dacă prind umezeală. De aceea, pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, puteți folosi pliculețele cu silicon în cutia cu medicamente.

Împrospătează casa

Pentru împrospătarea aerului din casă, se deschide pliculețul, se iau biluțele de gel, se pun într-un castronel și peste ele se pun câteva picături din uleiul esențial preferat.

Ȋmprospătează sertarele cu haine

Pentru ca hainele să aibă mereu un miros proaspăt, puteți strecura printre ele câteva pliculețe de gel. Procedați în același mod și cu prosoapele, pantofii, gențile, așternuturile, cuverturile, perdelele sau alte produse textile.

Protejează mâncarea animalelor de casă

Dacă obișnuiți să cumpărati mâncare în cantitate mai mare pentru cățel sau pisică, pentru a nu se umezi cu timpul, puteți folosi aceste pliculețe cu silicon.

Protejează bijuteriile sau tacâmurile de argint

La contactul cu umezeala, bijuteriile sau tacâmurile de argint se pot înnegri și păta. Ele pot fi păstrate în condiții bune cu ajutorul acestor pliculețe cu silicon.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.