Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Mihaela Bilic: „Nu fugiti de slanina de porc! „Este mai aproape de uleiul de masline si de somon”

Nutritionistul Mihaela Bilic demonteaza unul dintre cele mai mari mituri alimentare romanesti despre SLANINA DE PORC. Pe cat de gustoasa este, pe atat de periculoasa se crede ca este pentru sanatate, mai ales pentru cei care au probleme cu  COLESTEROLUL. Iata ca lucrurile nu stau chiar asa, ci din contra. Mihaela Bilic spune ca slanina de porc duce mai degraba spre SOMON si ULEIUL DE MASLINE, atunci cand vine vorba despre continutul de acizi grasi.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal.

Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook

De ce este buna slanina
Conform cercetarilor actuale, slanina de porc prezinta numeroase beneficii pentru organism si este ideal sa fie consumata in cantitati moderate, dar regulate. S-a dovedit ca slanina ajuta la intarirea sistemului imunitar. Specialistii in domeniu sustin ca datorita acidului arahidonic, aceasta favorizeaza scaderea colesteroluluisi este esentiala pentru protectia organismului. Mai mult decat atat, cantitatile mici de grasime sunt benefice pentru inima si pentru cele mai importante vase de sange. Un consumator de grasime are u nritm cardiac regulat, un muschi cardiac mai puternic si o circultie usoara a sangelui. De asemenea, slanina incetineste si intoxicarea alcoolica si este un bun remediu pentru durerile articulare.

Trateaza mahmureala
Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de al¬cool din stomac.

Trateaza durerile de articulatii
Pentru a scapa de durerile de articulatii, se recomanda frecarea articulatiilor bolnave cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de al¬bine. Deasupra se pune celofan sau hartie de pergament, se inveleste cu un fular si se lasa sa actioneze peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *