Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Mierea şi Afecţiunile Respiratorii

Mierea, aliment pur, concentrat, fabricat de albine din nectarul florilor, este un dar al naturii şi un ajutor de nadejede al sănătăţii, cu proprietăţi terapeutice extraordinare.

Vechii greci considerau mierea de albine un elixir al tinereţii, cu o culoare aurie şi gust divin incofundabil. Pe lângă numeroşii antioxidanţi pe care îi conţine, mierea are o componentă antiinfecţioasă, fiind frecvent folosită, printre altele, pentru vindecarea afecţiunilor respiratorii, precum:

Dureri de gât, guturai

Pentru tratarea acestor afecţiuni respiratorii este indicată mierea de floarea-soarelui cât mai proaspătă, deoarece are efecte imunostimulente, precum şi efecte antiinfecțioase directe. Motivul: în nectarul plantei, la fel ca şi în glandele albinelor care îl culeg, au fost descoperite substanţe cu efect antibiotic.

♣ Se administrează 6-12 linguriţe de miere de floarea-soarelui, zilnic.

Sinuzită

Fagurele cu miere ajută la decongestionarea căilor respiratorii, inclusiv a celor superioare. Mai mult decât atât, fagurele cu miere duce la retragerea infecţiilor, în timp ce respiraţia devine mai liberă. Tratamentul nu este recomandat doar împotriva sinuzitei şi rinitei, ci şi bronşitelor, astmului şi pneumoniei.

♣ Se mestecă câte o bucăţică de fagure cu miere de mărimea unei lame de gumă de mestecat, timp îndelungat, la intervale de 15-20  de minute (tratament intensiv). Tratamentul se urmează vreme de câteva zile.

Tuse

Mierea de tei sau de salcâm au efecte emoliente în tusea iritativă, şi efecte expectorante în tusea umedă. De asemenea, ajută la refacerea epiteliilor afectate de infecţiile respiratorii.

cafea cu miere
Cafeaua cu Miere Trateaza Tusea

♣ Pentru un remediu foarte puternic împotriva tusei, se prepară o cafea foarte concentrată, respectiv 4 linguriţe de cafea la 100 ml. apă, în care se adaugă 2-3 linguri de miere polifloră. Remediul se administrează cu linguriţa, asemenea unui medicament: o lingură mare, de 6 ori pe zi. După 3-4 zile de tratament, acesele de tuse se estompează, iar apoi dispar.

Tratamentul s-a dovedit eficient în special în cazul persoanelor care nu consumă cafea în mod frecvent şi la care organismul nu este parţial desensibilizat la acţiunea cofeinei.

Pneumonie, tuberculoză

Ca adjuvant în penumonie, tuberculoză, se administrează mierea de brad, care are proprietăţi energizante, este un minunat antiseptic pulmonar şi stimulent al imunității la nivelul aparatului respirator.

♣ Se prepară un amestec din 6 linguri mari de miere de brad şi 2 gălbenuşuri de ou, care se consumă zilnic.

Bronşită

În bronşita cronică, în special cea alergică, se vor face inhalaţii cu vapori de apă cu miere.

♣ Se pun 4 linguri de miere de brad sau de tei la 1 litru de apă fierbinte, după care se stă cu nasul deasupra vasului şi se inspiră.

♣ În cazul în care există posibilitatea achiziţionării unui aparat care produce aerosoli, din comerţ, eficienţa tratamentului este cu totul deosebită. Se fac inhalaţii cu aerosoli cu apă de mare, în care a fost pusă miere de albine – 4 linguri la litru.

Contraindicaţii

Mierea este contraindicată în cazul pacienţilor care suferă de obezitate, diabet zaharat, tulburări glicoregulatorii, insuficienţă pancreatică exocrină, precum şi  pacienţilor gastrectomizati, ca de altfel, în anumite tulburări alergice (se cere sfatul spacialistului).

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *