Mierea de Manuka, Cel mai Puternic Antibiotic Natural. Unic în Lume

Mierea de Manuka, unică în lume, este o miere monofloră, provenită dintr-un ținut sălbatic, obținută din gingașa floare a arborelui de Manuka (Leptospermum scoparium). Este cunoscută drept ”miere vindecătoare” și considerată cel mai puternic antibiotic natural, datorită conținutului bogat de antioxidanți și proprietăților antibiotice excepționale.

Cu mult înainte ca proprietățile remarcabile ale mierii de Manuka să fie investigate și validate de către medicina modernă, aceasta a fost utilizată pentru proprietățile sale de către triburile Maori și primii coloniști europeni timp de secole.

Beneficii Miere Manuka

Fiind o miere monofloră, acest medicament natural cu super – puteri este obținut predominant dintr-o singură floare. Timp de 6 săptămâni pe an, albinele din rezervațiile Noii Zeelande se ”îmbată” cu polenul florilor arborilor de Manuka, pentru ca apoi, după un zbor de mii de kilometri, să ducă prețiosul dar la stup și să creeze în laborator cel mai sănătos, dulce și ispititor aliment-medicament.

Mierea închisă la culoare, bogată și cu o aromă distinctă deține proprietăți extrem de puternice. O spun studiile realizate în cadrul Universității Waikato din Noua Zeelandă.

Mierea de Manuka are puternice proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice, calități ce o fac extrem de eficientă în consolidarea sistemului imunitar și ameliorarea unui număr impresionant de afecțiuni de sănătate.

Proprietăți 

Caracteristicile mierii de Manuka o transformă într-o adevărată delicatesă pentru sănătate. În compoziția alimentului se găsește glucozoxidaza, o enzimă introdusă în miere de albine care eliberează peroxidul de hidrogen, cu rol antiseptic.

Pe lângă această componentă, mierea de Manuka se poate mândri cu calități excepționale, dat fiind faptul că în compoziția sa se găsește metilglioxalul, un compus prezent în cantități generoase, căruia i se alătură dihidroxiacetona, substanță care abundă în nectarul florilor de Manuka.

Așadar, puterea antibacteriană remarcabilă și excepțională se datorează metilglioxalului, a cărui concentrație se găsește în cantități impresionante și care deține efecte antibiotioce puternice.

Comercializată sub anumite categorii

După recoltarea din stupi, mierea de Manuka este testată în laboratoarele din Noua Zeelandă, fiind clasificată și comercializată astfel:

Miere de Manuka de consum

Mierea de Manuka de consum nu prezintă o activitate antibacteriană semnificativă, cea mai mare parte din acest aliment fiind inclusă în această categorie.

Mierea de Manuka Activă

Mierea de Manuka Activă se prezintă cu activitate antibacteriană peroxidică, datorată activității enzimei glucozoxidază, responsabilă de producerea agentului antibacterian peroxid de hidrogen.

Spre deosebire de oricare alt tip de miere, cu nivel redus de activitate peroxidică, mierea de Manuka a înregistrat în urma analizelor de laboratoare un nivel de activitate ridicată, până la 30+, ceea ce o face unică în lume.

Mierea de Manuka UMF

În prezent, mierea de Manuka UMF este comercializată doar de producători cu licență și atestată doar în laboratoarele acreditate de Unique Manuka Factor Honey Association. Este cea mai scumpă miere din lume și este produsă de către albine în cantități foarte reduse.

Mierea de Manuka UMF se prezintă cu activitate antibacteriană non-peroxidică, datorată enzimei metilglioxal (MGO), acizilor aromatici, fenolilor și flavonoizilor, precum și unei serii cu compuși necunoscuți încă, dar cu proprietăți chimice antibacteriene.

Pentru folosirea unei astfel de miere, este importantă achiziționarea unui produs etichetat ca ”UMF Manuka Honey” sau ”Active Manuka Honey”.

Medicament fără efecte secundare

Proprietățile antibiotice recomandă mierea de Manuka drept medicament natural și unic în lume. Conform cercetărilor de laborator și studiilor clinice efectuate, atât mierea de Manuka Activă, cât și mierea UMF își dovedesc eficacitatea în distrugerea unui larg spectru de microorganisme bacteriene și fungice.

Datorită compoziției chimice diferite, ambele tipuri de miere acționează în mod diferit și sunt folosite în tratarea și eliminarea:

 ♦ Escherichia coli (E. coli)

 ♦ Staphylococcus aureus

 ♦ Citrobacter freundii

♦ Proteus mirabilis

♦ Pseudomonas aeruginosa

♦ Salmonella typhimurium

♦ Streptococcus faecalis

 ♦ Streptococcus pyogenes

♦ Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)

♦ Methicillin- Staphylococcus aureus (MRSA) – infecții de spital

♦ Vanocomycin – Enterococci (VRE)

Ce tratează mierea de Manuka Activă/UMF

Studiile recente au indicat faptul că cele două tipuri de miere tratează cu succes, pe plan intern, simptomele de gripă, problemele sistemului digestiv și problemele gingiilor.

Pe plan extern, se folosește miere UMF sterilizată sau creme tratament pe bază de UMF. Pe perioada tratamentului extern, experții recomandă consumul mierii Active sau UMF intern, pentru eficiență maximă.

Utilizate extern, pot trata răni, arsuri, infecții, ulcere ale pielii, infecții de spital, eczeme, psoriazis, acnee, dermatite, înțepături de insecte și albine, erupții cutanate, pecingine, Picior de atlet, prurit, ciuperci ale unghiilor sau infecții cauzate de ciuperci.

Mierea de Manuka Activă se poate administra de 2 sau 3 ori pe zi, câte o linguriță și poate fi adăugată în ceai sau cafea (călduțe).

Precauții 

Mierea de Manuka Activă/UMF consumată intern este strict interzisă copiilor sub 18 ani. În cazul femeilor însărcinate și care alăptează este necesar sfatul medicului.

Conform ultimelor studii clinice, mierea de Manuka poate constitui un înlocuitor al zahărului în cazul diabeticilor, însă, cei care suferă de această afecțiune și doresc să introducă acest aliment în dietă, sunt sfătuiți să consulte doctorul.

Loading...

15 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

  Doar reclama e de ea,nu va lasati pacaliti! Pe linga ca e scumpa,se falisifica foarte usor. Am consumat 1 kg pt tratarea helicobagterului dar nu a avut nici un efect. Daca vreti totusi sa cumparati atunci alegeti aceasta varianta, cum MGO 550+ pt ca “doar ” asta ajuta. Eu asta am consumat fara nici un rezultat,asa ca am trecut pe mierea de salcim import Romania or Croatia ,s-au miere de floarea soarelui! Conditia e ca mierea sa fie nefiltrata,neincalzita,nepasteurizata . http://newzealandbuy.com/product/mgo-550-manuka-honey/

 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *