Tratamente naturiste

Metode inedite de a folosi CASTRAVEŢII ca remediu pe timp de vară

Castraveţii ocupă locul patru în topul celor mai cultivate legume din lume, fiind un medicament natural, de nepreţuit pentru sănătate.

Sunt ideali şi în sezonul cald, deoarece conţin 96,5% apă şi rehidratează organismul.

Castraveţii ne vin în ajutor şi atunci când vine vorba de neplăcerile verii. Alungă durerile de cap provocate de căldură, vindecă arsurile provocate de razele soarelui şi protejează tenul.

Alungă durerile de cap provocate de căldură, insolaţie

Sucul de castraveţi cu lămâie, consumat pe stomacul gol, este un foarte bun rehidratant, conferă o senzaţie de răcoare şi diminuează intensitatea durerilor de cap.

  • Se consumă jumătate de litru de suc de castraveţi cu puţin suc de lămâie, pe stomacul gol, într-o doză unică.

Suplimentar, pe cale externă, se folosesc felii reci de castravete, care se aplică pe frunte, pe ceafă şi pe tâmple.

Arsuri provocate de razele soarelui

Expunerea prelungită la soare, la ore nepotrivite şi fără protecţie specială, poate duce la arsuri, pistrui şi insolaţie.

Castravetii lupta cu neplacerile verii

Următorul remediu oferă protecţie solară naturală:

  • Tinctură din seminţe de castraveţi

Peste un pumn de seminţe de castraveţi bine zdrobite se toarnă votcă sau alcool de 40 de grade, într-un raport de 1:10.

Amestecul se pune apoi într-un recipient de sticlă şi se lasă la macerat, timp de aproximativ 2 săptămâni, până când capătă o culoare verzuie. Se strecoară şi se păstrează la frigider.

Înainte de utilizare, tinctura se diluează cu apă, în acelaşi raport de 1:10. Pentru a combate pigmentarea neuniformă, pielea se unge, imediat după expunerea la soare, cu lapte acru sau cu suc de lămâie.

Pentru tenul iritabil

Când vă întoarceţi acasă, după ce aţi stat în vânt sau soare puternic, apelaţi la următorul tratament: curăţiţi-vă uşor, cu blândeţe, obrajii, timp de câteva minute, cu o felie de castravete proaspăt tăiat.

Are efecte calmante şi îndepărtează praful acumulat în pori, care ar putea da reacţii iritative.

Arsuri uşoare, arsuri solare

Un tratament calmant, uşor antiseptic, care previne suprainfectarea. Diminuează inflamația şi ajută la refacerea mai rapidă a ţesuturilor, după arsurile de gradul I şi II.

  • Se prepară un piure din castraveţi cruzi, cu tot cu coajă, care se aplică în peliculă groasă, de mai multe ori pe zi, pe porţiunea afectată.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>