Plantele de interior pot fi readuse la viață cu o metodă ieftină și eficientă. În momentul în care acestea încep să se ofilească este un semn al îngrijirii incorecte. Nu este cazul să renunțați la ele, le puteți trezi la viață folosind o soluție banală.
În primul rând, trebuie să înlăturați frunzele uscate. Apoi, afânați pământul pentru a oxigena solul și rădăcinile. Însă udarea trebuie făcută cu o soluție specială care se prepară cu apă oxigenată în câteva clipe, în casă, pentur a ajuta plantele să își revină.
Aveți nevoie de 20 ml de apă oxigenată și 1 litru de apă. Aceste două ingrediente se amestecă, după care se udă plantele de interior.
După câteva zile, plantel dau semne de revenire la viață, vor fi puternice și chiar vor apărea frunzulițe noi. Unele din ele pot să și înflorească.
Oțetul alb are numeroase întrebuințări
Otetul alb are multiple întrebuințări. Pe lângă utilizarea în bucătărie, cu ajutorul acestuia se pot curăța și lustrui diverse obiecte, sau poate fi folosit ca erbicid în grădină. Mai mult decât atât, nu poluează mediul înconjurător și nu are efecte negative asupra organismului uman. Puțină lume știe că oțetul alb este un erbicid natural. Turnați oțet într-un pulverizator și stropiți buruienile. Veți reuși să scăpați foarte repede de ele.
În momentul în care plantele au fost afectate de ciuperci, le puteți trata cu soluție de oțet, deoarece este un fungicid natural. Amestecați două lingurițe de oțet cu infuzie de mușețel. Pulverizați amestecul la temperatura camerei pe plantele bolnave.
Dacă solul nu este suficient de acid din cauza durității apei, puteți îmbunătăți situația cu ajutorul oțetului. Este nevoie doar să udați suprafața necesară cu soluție de oțet: 50 ml de oțet la fiecare litru de apă.
Ghivecele de lut își pierd luciul, în timp, și nu mai pot fi folosite. Pentru a le face ca noi trebuie să le înmuiați în soluție de apă și oțet (în raport de 50:50) timp de o oră.