MÂȚIȘORII de SALCIE alungă efectele neplăcute produse de schimbările bruște de vreme (METEOSENSIBILITATE)

Salcia este primul copac vestitor de primăvară, prin mugurii săi pufoși.

Dintre zecile specii de salcii existente, cel mai des utilizată în scopuri terapeutice este Salcia albă (Salix alba).

Mâțișorii de salcie – Recoltare

Florile de salcie, adică acei mâțișori complet deschiși, de culoare verde-alburie, cu un miros fin, abia simțit, se culeg primăvara, devreme.

Se desprind de pe ramuri, se usucă la umbră, imediat după recoltare, în strat subțire, depozitându-se apoi în pungi de hârtie.

Mâțișorii de salcie, remediu împotriva meteosensibilității

Traversăm o perioadă cu multe extreme, care, fără să vrem, se repercutează asupra stării noastre de sănătate.

Temperaturile minime coboară brusc, iar temperaturile maxime cresc surprinzător. Merită să acordăm atenție acestor aspecte, cu atât mai mult dacă suferim de meteosensibilitate sau dacă simțim că ceva nu este în regulă cu starea noastră de sănătate.

Mâțișorii sau florile de salcie o acțiune reglatoare impresionantă la nivelul sistemului nervos.  Florile de salcie scad receptivitatea organismului și a psihicului la fenomenele meteorologice.

Administrate zilnic, ele previn și tratează durerile de cap, insomniile, stările de anxietate produse de schimbările bruște de vreme, de prezența fronturilor atmosferice cu presiune scăzută, etc.

Ceai de mâțișori de salcie

Ceaiul de mâțișori de salcie are un gust amar-astringent, nu prea plăcut, însă merită pe deplin ‘’efortul’’ de a fi administrat intern, grație acțiunii sale reglatoare la nivelul sistemului nervos.

Mod de preparare și administrare

2-3 lingurițe de flori de salcie mărunțite se pun într-o jumătate de cană de apă, și se lasă la înmuiat de seara până dimineața, când se filtrează.

Maceratul se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opărește cu încă o jumătate de cană de apă fierbinte, timp de 20 minute, după care se lasă la răcit și se filtrează.

Se combină cele două extracte. Se bea câte 1 cană cu ceai de mâțișori de salcie, dimineața și seara, pe stomacul gol (înainte de masă cu un sfert de oră).

Precauții și contraindicații

Preparatele terapeutice pe bază de salcie nu sunt recomandate persoanelor sensibile la aspirină, precum și femeilor însărcinate sau care alăptează.

Se vor administra cu prudență în cazul tulburărilor de coagulare a sângelui, afecțiunilor renale și hepatice severe, ulcerului gastro-duodenal.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>