Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Mătasea de Porumb Elimină Pietrele la Rinichi și Stabilizează Glicemia

Considerată marele dar vindecător al verii, prima mătase care împodobește știuleții de porumb trebuie culeasă și pusă la uscat, pentru că vindecă aproape orice boală sau suferință.

În trecut, mătasea de porumb era cel mai folosit diuretic și hipotensiv din Europa și din America, însă, odată cu trecerea timpului, știința a descoperit și evidențiat și alte calități vindecătoare și complexe asupra organismului uman.

Ce reprezintă mătasea porumbului? O parte a florilor femeiești ale plantei (stigmat), cu rol de găzduire a particulelor de polen necesare fertilizării.

Ce conține mătasea de porumb?

Mătasea de porumb reprezintă cea mai apreciată parte a plantei, fiind cel mai des utilizată în tratamentele naturiste.

 Compușii valoroși, precum potasiu, calciu, dioxid de siliciu, saponine, ulei volatile, alantoină, vitaminele C, E și K, o transformă într-un prețios medicament natural pentru tratarea cistitelor, calculilor renali și nu numai.

Când se culege mătasea de porumb?

Atunci când știuleții sunt încă verzi, cu boabele nematurizate (porumb de lapte). Pentru calități terapeutice intacte, mătasea de porumb se va culege atunci când ajunge la o culoare gălbuie-verde, și nu roșiatică sau brună.

Se pune la uscat într-un loc lipsit de umiditate și întunecos. Când devine rigidă și ușoară, se depozitează în pungi de hârtie sau în saci de pânză și se păstrează pe o perioadă de maximum 2 ani.

Infuzia de mătase de porumb elimină pietrele la rinichi

Tratamentul este recomandat pentru pietre la rinichi sau cistită și durează până la vindecare.

Se adaugă 2 linguri de mătase de porumb  uscată la 200 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se consumă câte o lingură cu ceai la fiecare 2-3 ore.

Infuzia combinată tratează infecțiile renale

În cazul infecțiilor renale, precum nefrite, pielite, pielo-nefrite, etc., mătasea de porumb are efecte antibiotic directe, crescând diureza și favorizând acțiunea antibioticelor de sinteză.

Se vor administra câte 3-6 căni pe zi de infuzie combinată de mătase de porumb, pe stomacul gol.

În cazurile mai grave, infuzia va fi înlocuită cu extractul uscat, mult mai puternic, din care se vor administra 750-1000 mg. pe zi, în cure de minimum 2 săptămâni.

Infuzie combinată de mătase de porumb: se adaugă 3-4 lingurițe de mătase de porumb uscată și mărunțită în jumătate de litru de apă, se lasă la macerat timp de 10 ore, după care se filtrează; preparatul obținut se pune deoparte, iar planta rămasă se fierbe în încă o jumătate de litru de apă, vreme de 5 minute, după care se răcește și se filtrează; la final, se amestecă cele 2 extracte, pentru a se obține 1 litru de infuzie; de regulă, se consumă 3-4 căni pe zi.

Extract uscat de mătase de porumb: se obține din extractul apos din părți aeriene de mătase de porumb din care se evaporă complet apa; se va obține o pulbere alb-gălbuie, respectiv, extractul, extrem de concentrat în principii active.

matase porumb
Matase de Porumb

Adjuvant în chisturile renale

Bun diuretic și antiinflamator renal, mătasea de porumb se prezintă cu o puternică acțiune antioxidantă, care blochează procesele degenerative de la nivelul rinichilor.

Se vor lua câte 500 mg. de extract zilnic, pe o perioadă de 2 luni, cu pauză de o lună, după care se reia tratamentul. În pauza de o lună, se pot lua cozi de cireșe, cunoscute drept un bun diuretic și stimulator al activității renale.

Scade și stabilizeaza glicemia

Efectul hipoglicemiant al mătasei de porumb ajută  la scăderea și stabilizarea glicemiei.

Se administrează câte o cană cu infuzie combinată, după fiecare dintre mesele principale. Tratamentul este recomandat și diabeticilor insulino-dependenți, întrucât acționează blând asupra nivelul zaharurilor din sânge.

Adjuvant în adenom de prostată

În prostatită, adenom de prostată, planta are efecte antiinflamatoare, precum și reglatoare asupra activității hormonale și antitumorale.

Se administrează câte 1 litru pe zi de infuzie combinată de mătase de porumb, pe o perioadă de minimum 60 de zile.

Îndepărtează surplusul de kilograme

Substanțele cu efect diuretic din mătasea de porumb elimină surplusul de apă din țesuturi și diminuează țesutul adipos, ceea ce o face ideală pentru dietele de slăbit și eliminarea celulitei.

Alături de o dietă echilibrată, sport și masaj, se vor administra câte 6 capsule cu extract de mătase de porumb, pe zi, timp de o lună, cu 14 zile pauză.

Tratează guta și valorile ridicate ale ureei în sânge

Se administrează câte jumătate de litru sau 1 litru de infuzie combinată de mătase de porumb pe zi, minimum 14 zile.

Calmează menstrele dureroase

Pentru menstruație neregulată şi dureri de burtă, precum și pentru menopauză, este recomandată infuzia din mătase de porumb. Vitamina K acționează benfic asupra hemoragiilor, tulburărilor de coagulare a sângelui și în anemie.

Se adaugă o linguriță cu vârf de plantă uscată la 250 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat câteva minute și se bea neîndulcit. Se vor consuma minum 2 căni de ceai, zilnic, până la ameliorarea durerilor.

Recomandată pentru picioarele umflate

Împotriva gutei, ascitei, afecțiunilor rebale și vezicale, sau umflării picioarelor cauzate de bolile cadiace, este recomandată infuzia din mătase de porumb și cozi de cireșe, ambele plante prezentând acţiune diuretică mare.

Infuzia se obține dintr-un amestec de părți egale din mătase și cozi de cireșe, o linguriță de plante la 200 ml. apă fierbinte. Se lasă la infuzat și se beau 2-3 căni de ceai în fiecare zi.

1 comentariu

  1. stiam pt. ca am avut nenorocul de a avea pietre la rinichi.La fel de bune sunt troscotul si coditele de cires sau visin! din experienta proprie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *