Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Măşti cu ALOE şi legume pentru îngrijirea şi întinerirea tenului

Gelul de aloe vera conţine nu mai puţin de 200 de elemente bioactive precum aminoacizi, vitamine, minerale şi antioxidanţi.

Cu aloe de casă (Aloe arborescens) se pot prepara reţete foarte eficiente împotriva ridurilor, în cazuri de iritare a pielii sau acnee.

Pentru aceasta, se folosesc frunzele cele mai mari, de jos, care se şterg de praf, dar nu se spală, apoi se ţin în frigider 7-10 zile. Se aleg cele mai groase frunze, în lungime de 15 cm, din partea de jos a plantei, care are nu mai puţin de 3 ani.

Măştile cu aloe şi legume se aplică de 2-3 ori pe săptămână, fiind ideale pentru întinerirea şi îngrijirea tenului cu probleme.

Aloe cu sfeclă roşie

O sfeclă se spală bine şi se fierbe timp de 2 ore. După răcire, se curăță de coajă şi se dă pe răzătoarea cu orificiile mici. În pasta obţinută se adaugă 1 lingură de suc de aloe, 3 linguri de lapte crud şi 4 linguri suc de castraveţi.

Masca se ţine pe faţă 10 minute, după care se spală cu apă caldă.

Aloe cu morcov

Un morcov de mărime medie se curăță, se dă pe răzătoarea cu orificii mici şi se amestecă cu 1 lingură suc de aloe şi 2 linguri suc de cartofi.

Pasta rezultată se întinde pe tifon şi se aplică pe faţă. Se stă în poziţia culcată, timp de 15-20 minute, după care faţa se spală cu apă caldă.

Aloe de casa – o planta benefica pentru sanatatea pielii

Aloe cu dovlecei

Dovlecelul crud, cu tot cu coajă, se toacă în robotul de bucătărie sau se dă prin maşina de tocat. Un pahar de terci de dovlecei se amestecă cu 100 g de lapte bătut, 1 lingură de suc de aloe şi 2 linguri de infuzie de sunătoare (40 g la 200 ml. apă clocotită).

Masca se aplică pe faţă şi pe gât, se lasă să acţioneze pentru 20 de minute, apoi se spală cu apă rece.

Aloe cu vinete

Se dau pe răzătoare 50 de grame de vânătă şi se amestecă cu 2 linguri de suc de aloe, 1 lingură de lapte, 1 lingură de miere de albine lichidă.

Se aplică, mai întâi, o jumătate de amestec, iar după ce se absoarbe, se aplică amestecul rămas. Se lasă timp de 15-20 de minute. Masca se îndepărtează cu un tampon de vată, apoi faţa se spală cu apă fierbinte şi se tamponează cu o bucăţică de gheaţă. Nu se şterge faţa cu prosop, se lasă să se usuce, apoi se aplică o cremă hidratantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *