MASCA simplă cu AMIDON şi apă care înlocuieşte cu succes injecţiile dureroase cu botox (efect imediat)

De regulă, amidonul alimentar se foloseşte în patiserie, pentru îngroşarea cremelor sau sosurilor folosite pentru diverse prăjituri.

Mai puţin cunoscut este însă faptul că acest ingredient, aparent banal, poate fi folosit şi pentru îngrijirea pielii.

Mască astrigentă cu amidon

Măştile cu amidon au rolul de a strânge pielea şi de a o întări, redându-i fermitatea obrazului. Măştile de faţă cu amidon adună porii dilatați, întăresc pielea şi dinamizează circulaţia sângelui. Se aplică doar o dată pe săptămână, deoarece usucă.

Ingrediente

  • 2 linguri amidon de grâu, cartofi sau porumb;
  • apă caldă

Mod de preparare

Într-un vas mic de porţelan se pune amidonul, adăugându-se apă caldă, suficientă cât să se formeze o pastă omogenă. Ingredientele se amestecă cu o lingură de lemn.

Mod de aplicare

Se unge faţa cu puţină cremă grasă sau ulei, după care pasta de amidon se întinde pe faţă şi gât, evitându-se zona ochilor. După 20 de minute, masca se întăreşte. Pentru a fi îndepărtată, se aplică deasupra o compresă cu apă, iar după ce se înmoaie, se clăteşte din abundenţă cu apă caldă.

Masca cu amidon reda fermitatea pielii

Mască cu amidon, suc de morcovi şi iaurt

Este ideală pentru tenul matur cu semne de oboseală, având aceleaşi efecte prezentate mai sus. Aici, diferenţa constă în faptul că această mască poate fi utilizată 3 zile la rând, fiind mai ‘’blândă’’ cu tenul. Reîmprospătează tenul, reduce ridurile, iar pielea va deveni mai fermă, mai elastică şi mai fină.

Ingrediente

  • 1 lingură amidon de porumb
  • 5 linguri de suc de morcovi
  • 1 lingură de iaurt/smântână naturale
  • apă

Mod de preparare

Se amestecă amidonul cu jumătate de pahar de apă rece. Separat, se încălzesc 400 ml. de apă, în care se  adaugă amidonul de porumb şi se fierbe până când amestecul devine ca o pastă groasă. Se îndepărtează de pe foc şi se lasă la răcit.

În amestecul răcit se adaugă adaugă sucul de morcovi şi iaurtul/smântâna. Se amestecă bine.

Mod de aplicare

Masca se aplică pe tenul curat, în strat gros şi se lasă să acţioneze timp de 15-25 de minute. Tenul se spală cu apă călduţă şi apoi se hidratează cu cremă.

Această masca se utilizează în fiecare seară, în decurs de 3 zile. Procedura mai poate fi repetată după 1 săptămână.

loading...
Loading...

10 Comments

  1. 1
  2. 9
  3. 10

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>