MASCĂ pentru FUMĂTORI – bogată în vitamine esenţiale pentru piele

Cu toţii suntem conştienţi de faptul că fumatul poate creşte riscul de cancer, infarct sau accident vascular cerebral, însă, nu în ultimul ramd, acest obicei nociv îşi poate pune amprenta asupra pielii.

Conform Academiei Americane de Dermatologie, o persoană care fumează zece sau mai multe ţigări pe zi, timp de zece ani, are şanse mai mari de apariţie a efectelor nocive, sub forma îmbătrânirii accelerate a pielii.

Fumatul determină apariţia ridurilor

Ţigările conţin peste 4000 de substanţe toxice, iar multe dintre acestea sunt absorbite direct în sistemul circulator, fiind conduse de sânge în structura pielii.

Prin urmare, fumatul favorizează îngroşarea vaselor de sânge din stratul extern al pielii, îngreunând circulaţia sanguină, privând sângele de oxigen şi nutrienţi importanţi, precum vitamina A.

Mai mult, fumatul poate duce la pierderea unei cantităţi semnificative de colagen şi elastină din piele – fibre care conferă pielii elasticitate şi fermitate.

În lipsa acestor substanţe, nu mai poate fi creat un mediu adecvat pentru ca pielea să se regenereze, ceea ce duce inevitabil la apariţia ridurilor.

Fumatul schimbă culoarea suprafaței cutanate

Fumatul urâţeşte. Este concluzia cercetătorilor, potrivit cărora, pielea fumătorului se impregnează cu fum care schimbă culoarea suprafeţei cutanate.

Prin urmare, ea devine ternă, cafenie, pătată şi cu zone uscate. Obiceiul fumatului îmbătrâneşte prematur tenul, accentuând ridurile de expresie, dar mai ales cele din jurul gurii, cele fine de pe obraji sau cele din jurul ochilor. Dinții se îngălbenesc, la fel şi degetele între care este ţinută ţigara.

Pe lângă toate acestea, fumatul îngroaşă pielea. Într-un studiu realizat în Marea Britanie, doctorii au folosit o tehnică cu ultrasunete pentru a măsura grosimea pielii din partea interioară a braţului. Rezultatul: pielea fumătorilor era cu un sfert mai groasă decât cea a nefumătorilor, în unele cazuri existând o diferenţă estetică de 40%.

fumat efect nociv

Fumatul imbatraneste tenul

Mască pentru fumători

Această mască  bogată în vitaminele B2, A şi E este foarte eficientă pentru pielea fumătorilor, ofilită, uscată şi cenuşie, care îmbătrâneşte foarte repede.

Vitamina B2 ajută la vindecarea şi menţinerea sănătăţii pielii.

Vitamina A ajută pielea să îşi recapete forma iniţială, stimulează producţia de colagen şi elastină, reface bariera lipidică a pielii, menţinând astfel hidratarea acesteia. Aceeaşi vitamină are un efect antiaging, manifestat prin normalizarea melanocitelor, reducerea pigmentării excesive cauzată de îmbătrânirea prematură, şi repararea ridurilor în profunzime.

Vitamina E, antioxidant veritabil, previne deteriorarea celulelor sub acţiunea radicalilor liberi. Este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea ţesuturilor, pentru integritatea structurii cutanate, normalizând funcţiile pielii şi reglementând creşterea celulelor epidermice.

Ingrediente

2 linguriţe pudră de drojdie de bere

1 lingură ulei de măsline

1 lingură de morcovi raşi mărunt

2 linguri cu smântână foarte proaspătă (naturală)

2 fire de pătrunjel verde, tocate mărunt

Cum se prepară

Într-un bol, pudra de drojdie de bere se amestecă foarte bine cu uleiul de măsline, după care se completează cu morcovii raşi foarte mărunt, smântâna şi pătrunjelul verde tocat mărunt.

Aplicare

Compoziţia astfel obţinută se aplică pe faţă, punând deasupra un tifon. Se lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care faţa se spală din abundenţă cu apă rece.

Acest tratament se poate aplica de 2 ori pe săptămână.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *