Sfaturi

LUNA în care ne-am născut ne spune la ce BOLI suntem predispuşi

Se pare că luna naşterii ne influenţează nu doar personalitatea, ci şi starea de sănătate.

Este concluzia la care ajuns cercetătorii unui studiu efectuat la Columbia University.

‘’Aceste date ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să descopere noi factori de risc ai anumitor boli’’, spune Nicholas Tatonetti, autorul principal al studiului şi profesor asistent la Universitatea Columbia.

Cercetătorii au analizat fişele medicale a 1,7 milioane de  pacienţi de la Columbia University Medical Center din New York City, care s-au născut între 1900 şi 2000 şi care au fost tratați între 1985 şi 2013 în diferite centre medicale.

Potrivit experţilor, luna în care am venit pe lume determină riscul apariţiei unor boli:

Decembrie, ianuarie, februarie

Riscul de deficit de vitamina D, din cauza zilelor scurte şi a lipsei soarelui, nu este de neglijat. Cercetătorii susţin că cei născuţi în aceste luni sunt mai predispuşi şi la afecţiuni cardiovasculare (angină, ischemie).

Tulburările bipolare, schizofrenia şi Alzheimer sunt şi ele mai frecvente pentru cei care s-au născut în aceste luni friguroase.

Martie, aprilie, mai

Se pare că bolile autoimune, precum scleroza multiplă, artrita reumatoidă şi colita ulcerativă i-ar afecta mai ales pe cei născuţi primăvara.

Mai mult decât atât, polenul prezent din plin în aer, în aceste luni în care toată natura înfloreşte, poate predispune la alergii, febra fânului, astm.

Luna nasterii ne influenteaza starea de sanatate

Iunie, iulie, august

Pe cei mai mulţi dintre cei născuţi vara se pare că îi caracterizează schimbările bruşte de dispoziţie, de la euforie la depresie. S-a constatat, de asemenea, un risc mai mare de consum excesiv de alcool şi tulburări de alimentaţie.

Altă predispoziţie nefericită: problemele dermatologice, inclusiv cancerul de piele. Cercetătorii mai spun că glaucomul ar fi şi el mai frecvent la aceste persoane.

Septembrie, octombrie, noiembrie

Bebeluşii născuţi în aceste luni sunt mult mai predispuşi la probleme pulmonare. Sensibilitatea respiratorie favorizează şi lergiile sezoniere, ba chiar şi astmul.

Nici de alergiile alimentare (nuci, miere, lapte) nu sunt scutiţi. Se pare că cei născuţi în aceste luni au un risc mai mare de ADHD – tulburări de deficit de atenţie.

Luna naşterii influenţează longevitatea

Potrivit unui alt studiu, publicat în ‘’Journal of Aging Research’’ din Statele Unite, luna naşterii ne influenţează longevitatea.

Persoanele născute toamna, între septembrie-noiembrie, au şanse mult mai mari de a ajunge la vârsta de 100 de ani, faţă de cei născuţi în luna martie, de exemplu.

De altfel, cercetătorii spun că cele mai mici şanse de a ajunge la 100 de ani le au persoanele născute primăvara.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>