Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Lucruri interesante despre apă și cola.

APA

1. 75% din populatia tarilor occidentale este deshidratata.

2. In 37% din cazurile populatiei tarilor occidentale mecanismul de sete este atat de slab incat acesta este adesea confundat cu foamea.

3. Chiar si o dezhidratare slaba va incetini metabolismul cu pana la 30%.

4. Conform unui studiu efectuat de University of Washington un pahar cu apa va reduce senzatia de foame de la miezul noptii cu aproape 100%.

5. Lipsa apei este cauza # 1 pentru oboseala din timpul zilei.

6. Unele cercetari au constatat ca in 80% dintre cazuri 8-10 pahare de apa pe zi au redus durerile de spate si articulare.

7. Chiar si o scadere de numai 2% a apei din organism poate declansa, pe termen scurt, probleme de memorie si probleme cu calculele matematice de baza.

8. Daca bei 5 pahare de apa pe zi riscul de cancer de colon scade cu 45%, riscul de cancer mamar scade cu 79% si cel de vezica urinara scade cu 50% .

PROPRIETATILE PE CARE LE ARE COLA :

1. In multe state din SUA politia rutiera are in permanenta doi litri de Cola in masina pentru a curata sangele de pe autostrada dupa un accident de masina.

2. Pentru a curata toaleta : Se toarna o cutie de Cola in vasul de toaleta, lasati cola in vas timp de o ora dupa care trageti apa. Acidul citric din Cola va indeparta depunerile de piatra.

4. Pentru a elimina petele de rugina de pe barele din crom : Frecati bara de protectie cu o bucata mototolita de folie de aluminiu inmuiata in Cola.

5. Pentru a curata bornele bateriei auto de coroziune : Turnati o cutie de Cola peste borne.

6. Pentru a slabi un surub ruginit : Aplicati o carpa inmuiata in Cola peste surubul ruginit timp de cateva minute.

7. Pentru a elimina petele de grasime de de haine : Goliti o cutie de cola in cuva masinii de spalat peste haine si detergent.

ANUNT IMPORTANT

Substanta activa din Cola este acidul fosforic. PH-ul este 2,8. Un cui se va dizolva in aproximativ 4 zile. Deasemenea, acidul fosforic extrage calciul din oase si are o contributie majora la cresterea riscului de osteoporoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *