Tratamente naturiste

Luaţi o felie de GRAPEFRUIT şi masaţi-vă cu aceasta TENUL – rezultatele apar în doar 10 minute!

Indiferent de soi sau culoare, grapefruit-ul reprezintă o importantă sursă pentru sănătate.

În cosmetică, grapefruit-ul este considerat un fruct-minune, deoarece conţine exfolianti naturali care fac pielea fină şi păstrează aspectul tânăr.

Acidul citric ajută la exfolierea pielii moarte şi creşte producerea de colagen. Vitamina C, prezentă în cantităţi generoase în grapefruit, iluminează şi uniformizează culoarea tenului.

Tratamentele cu acest fruct fac tenul mai curat, mai strălucitor şi pielea mai elastică. Totodată, desfundă şi ajută la închiderea în mod natural a porilor. Nu trebuie uitată nici coaja de grapefruit, a cărei acţiune antiseptică puternică previne infectarea canalelor seboreice.

Grapefruit pentru ten gras, seboreic

Acest tratament face ca tenul să devină mai curat şi mai strălucitor. Creşte producerea de colagen, iar pielea devine mai elastică.

♣ Se spală foarte bine fructul. Se taie o felie de grapefruit, se îndepărtează din ea sâmburii, după care se masează cu pulpa fructului tenul curăţat în prealabil cu puţină apă călduţă. Procedeul se repetă în fiecare zi.

Grapefruit împotriva acneei

Acest tratament închide în mod natural porii şi previne infectarea canalelor seboreice.

♣ Se curăță, înainte de duş, zonele susceptibile la apariţia acneei cu ajutorul unor felii de grepfruit. Tenul se şterge în mai multe rânduri cu pulpa şi coaja fructului (partea interioară), după care se lasă să se usuce timp de 5-10 minute şi se clăteşte cu apă călduţă.

Grapefruit pentru ten luminos

Acest tratament ‘’albeşte’’ şi întinereşte pielea. Oferă un ten luminos, catifelat, radios şi proaspăt.

♣ Se iau câteva straturi de tifon curat, se îmbibă în suc de grapefruit proaspăt stors, se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute. Apoi, faţa se spală cu apă la temperatura camerei.

♣ O altă opţiune: se curăță pielea fetei dimineaţa şi seara cu un tampon de vată îmbibat în suc de grapefruit.

Observaţii:

Pentru îndepărtarea eventualelor substanţe chimice de pe coaja fructului, se recomandă dezinfectarea în mod natural:

  • se umple un bol cu apă şi se adaugă 1/2 ceaşcă de oţet; se pune fructul în acel vas şi se lasă timp de 15-20 de minute, după care se clăteşte cu apă din abundenţă; se spală foarte bine coaja sub jet de apă şi, eventual, cu o perie.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>