Lovirile cu URZICI alungă durerile și opresc evoluția bolilor (leacuri populare, aplicate și în prezent)

Urzica este o plantă cunoscută încă din antichitate, utilizată la toate popoarele Europei, inclusiv de vechii greci, latini şi geto-daci.

Flagelările (lovirile) repetate cu mănunchiuri de urzici proaspete pe locurile dureroase au efecte puternic revulsive, analgezice, antiinflamatoare şi de activare a circulaţiei sângelui.

Tratamentul este moştenit de la grecii şi latinii antici, și se aplică și în prezent ca adjuvant în reumatisme, lumbago, poliartroze şi sciatică.

Efectul benefic al urzicării este explicat prin eliberare de histamină şi serotonină, ambele cu rol în atenuarea senzaţiei de durere.

Reumatism, lumbago, sciatică

Un astfel de procedeu este mai puţin chinuitor decât pare, deoarece dezvoltă obişnuinţă – senzaţia iniţială de arsură se transformă într-o senzaţie de căldură plăcută care învăluie tot corpul.

Este interzis, însă, contactul cu apa rece, întrucât senzaţia plăcută de căldură se transformă din nou în arsură şi usturime.

De asemenea, înainte de a practica procedura prin urzicare, se recomandă testarea gradului de suportabilitate a acestui tratament.

— Se lovesc ușor locurile dureroase cu un buchet de urzici proaspete. Operaţia se efectuează timp de 2-3 zile, după care se face o pauză de 2-3 zile.

Dureri de spate (nevralgie sciatică)

Se bate cu tulpini de urzică proaspăt culeasă pielea de pe zona dureroasă a spatelui, timp de 5-10 minute.

Apoi, se învelește zona tratată cu o țesătură foarte călduroasă și cât mai fină (ca să nu irite și mai tare) din fire naturale.

Pacientul rămâne culcat pe burtă și învelit vreme de 30 de minute, după care se va face o frecție ușoară cu ulei de floarea-soarelui.

Circulație periferică slabă

Persoanele cu mâinile și picioarele mai tot timpul reci se vor urzica ușor, vreme de 5-10 minute, pe pielea de pe zona labelor picioarelor și a mâinilor.

Acest tratament, la fel ca și cele anterioare, este contraindicat în cazul persoanelor cu sensibilitate alergică foarte mare.

Un alt obicei pentru a pune sângele în mișcare, pentru a alunga durerile de spate și de rărunchi constă în  mersul desculț peste urzicile fragede (primăvara devreme, când urzicile nu sunt încă foarte iritative).

Reumatism

Frunze de urzică proaspăt culese se aplică direct pe articulația afectată, legându-se împrejur un bandaj de tifon și lăsându-se să acționeze 5-15 minute.

La foarte scurt timp va apărea o reacție iritativă locală puternică (urzicarea), care va pune sângele în mișcare, va produce o încălzire a întregii zone și va determina schimbarea metabolismului local.

În urma aplicării repetate, articulațiile se dezumflă și se elasticizează, durerile se estompează și este oprită evoluția reumatismului.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>