Rețete naturiste, Tratamente naturiste

LOŢIUNI TONICE naturale, preparate în casă – din ingrediente ieftine

Loţiunile naturale se prepară în toate laboratoarele cosmetice ale lumii.

Însă, oricât ar fi de sofisticate, nu se compară cu cele preparate acasă. Singurul lor inconvenient este termenul de valabilitate: ‘’rezistă’’ doar 3-4 zile la frigider.

Următoarele loţiuni tratează problemele tenului şi dau strălucire pielii:

Loţiune cu salată verde

Se fierb câteva foi de salată verde într-o cană de apă, timp de 3 minute, la foc mic. După ce s-a răcit, se strecoară şi se adaugă 1 linguriţă de miere.

  • Se loţionează tenul sau se aplică sub formă de comprese, pentru albirea pielii, pete, pistrui, arsuri solare.

Loţiune cu mărar

Două legături de mărar proaspăt spălate şi tăiate mărunt  se fierb în jumătate de litru de apă, la foc mic, timp de 3-4 minute. Se acoperă cu capac, se lasă să se răcească până devine călduţ şi se filtrează.

  • Se curăță tenul cu un tampon de vată sau se foloseşte sub formă de comprese, pentru ten gras cu pori dilatați, iritaţii.

Loţiune cu pătrunjel

Se spală bine 1 legătură de pătrunjel verde, se taie mărunt şi se lasă la macerat într-un pahar de apă rece. Se strecoară.

  • Se loţionează tenul sau se foloseşte sub formă de comprese, pentru pete, pistrui, iritaţii, piele congestionată şi înroşită.

Lotiunea cu patrunjel trateaza problemele tenului

Loţiune cu tărâţe

Un litru de apă distilată se fierbe împreună cu 200 g de tărâţe, la foc mic, până când lichidul scade la jumătate. Când s-a răcit, se strecoară şi se amestecă cu sucul de la 1 lămâie şi 1 linguriţă de miere.

  • Se ştreg, cu un tampon, tenul, gâtul şi decolteul. Este foarte bună pentru piele aspră, deshidrată, ten uscat, îmbătrânit.

Loţiune cu busuioc

Într-un mojar se zdrobesc 3 linguri de inflorescenţe sau frunze de busuioc proaspăt. Se mută busuiocul într-o cană de porţelan şi se toarnă peste el 250 ml. apă clocotită. Se lasă să se răcească, apoi se pune într-o sticlă, fără să se trecoare.

  • Se păstrează la frigider maximum 1 săptămână. Se şterge faţa, dimineaţa şi seara, după demachiere. Opreşte apariţia coşurilor şi a acneei, acţionând ca un antiseptic. În plus, dă strălucire pielii.

Loţiune cu albăstrele

Două linguri de flori de albăstrele se fierb într-o cană cu apă, timp de 1 minut.  Se lasă la răcit, apoi se strecoară.

  • Se curăță faţa sau se foloseşte sub formă de comprese, pentru riduri, mai ales cele din jurul ochilor, piele lăsată, lipsită de tonus.
loading...
Loading...