Rețete naturiste

LICOAREA care face să dispară şi cea mai grea RĂCEALĂ într-o singură zi

Răceala se numără printre cele mai comune infecţii ale tractului respirator superior.

Durerile de cap, nasul înfundat sau secreţiile nazale, durerile în gât, strănutul şi durerile musculare sunt simptome ale infecţiei tractului respirator superior.

De regulă, toate aceste simptome obişnuite ale unei răceli dispar după aproximativ o săptămână, fără medicamente.

Există însă o modalitate prin care şi cea mai grea răceală poate fi învinsă în doar o zi. Este vorba despre un remediu natural, obţinut din ingrediente la îndemâna oricui, accesibile, extrem de rapide şi eficiente.

Remediul cu lapte, ceapă, usturoi şi miere

Ingrediente

  • 10 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 litru de lapte nefiert
  • miere

Mod de preparare

Cepele se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul se curăţă, se spală, iar cățeii se zdrobesc uşor (se presează).

În continuare, în laptele nefiert se adaugă bucăţile de ceapă şi usturoiul. Din momentul în care începe să fiarbă, se mai lasă vreme de 1-2 minute, după care se îndepărtează de pe foc. După 10-15 minute, conţinutul se îndulceşte cu miere, după preferinţe.

Raceala, invinsa intr-o singura zi, cu lapte, usturoi si ceapa

Administrare

Se administrează 1 lingură de lichid cald la fiecare oră, în tot timpul zilei. Remediul din lapte, ceapă, usturoi şi miere face să dispară şi cea mai grea răceală într-o singură zi.

  • Laptele conţine un ansamblu de compuşi naturali (minerale, aminoacizi esenţiali, bacterii lactice, fosfolipide) care consolidează sistemul imunitar. Bacteriile lactice ajunse în intestinul uman  echilibrează şi regenerează flora bacteriană responsabilă atât pentru imunitatea organismului, cât şi pentru o digestie optimă.
  • Ceapa are efecte aproape miraculoase de oprire a acceselor de tuse, ca de altfel, de eliminare a secrețiilor de pe arborele bronşic, de refacere a epiteliilor distruse de infecţia respiratorie. Este un excelent stimulent al sistemului imunitar, tratând migrenele şi stările febrile.
  • Pe lângă faptul că are un efect de întărire a imunităţii, usturoiul conţine substanţe care distrug sau încetinesc ritmul de înmulţire al viruşilor gripali. Totodată, reduce simptome ale răcelii cum ar fi catarul respirator, durerile de cap, accelerările ritmului cardiac, grăbind considerabil timpul de vindecare.
  • Mierea este un energizant natural, iar anumite substanţe din compoziţia acesteia au efect antibacterian direct. În răceală, mierea vine în ajutor cu efecte benefice multiple şi garantate, eliminând în principal durerile de gât şi tusea, ajutând la întărirea imunităţii.
loading...
Loading...