Rețete naturiste, Tratamente naturiste

LICHIOR de CAISE proaspete pentru GASTRITĂ

Gastrita este una dintre cele mai comune afecţiuni provocate de stres, tensiune fizică şi tulburări de somn.

Se manifestă, de cele mai multe ori, prin durere abdominală, balonare, senzaţie de arsură.

Gastrita acută şi gastrita cronică

Gastrita poate fi de scurtă durată, survenită accidental şi în acest caz se numeşte gastrită acută, sau se dezvoltă ca urmare a unei agresiuni repetate şi prelungite, şi atunci putem vorbi despre gastrita cronică.

Unul dintre cele mai cunoscute motive pentru care anumite persoane nu consumă fructe este această afecţiune a stomacului numită ‘’gastrită’’.

Uşor acceptate de un organism care suferă de gastrită sunt, de exemplu, caisele, recomandate chiar şi pentru tratarea inflamațiilor de la nivelul stomacului.

Din fructele proaspete şi foarte bine coapte putem prepara un lichior medicinal capabil să lupte cu inflamația mucoasei gastrice.

Lichior de caise

Caisele proaspete conţin pigmenţi (substanţe care dau culoarea portocalie caiselor) cu un efect puternic antioxidant.

Ingrediente

  • caise proaspete, foarte bine coapte
  • 2 linguri pulbere de mentă
  • 400 ml. apă clocotită
  • 1 cană de miere
  • 1 litru de alcool de 96 de grade

Lichiorul de caise – leac pentru gastrita

Mod de preparare

– Caisele se spală foarte bine sub jetul de apă, se curăță de sâmburi, după care se dau prin storcătorul de fructe. Pentru obținerea lichiorului medicinal, avem nevoie de 1 litru de suc proaspăt de caise.

– Separat, peste 2 linguri de pulbere de mentă se toarnă 400 ml. apă clocotită. Se acoperă vasul şi se lasă la infuzat timp de 4 ore, apoi se strecoară.

– Infuzia de mentă se amestecă cu sucul de caise. În continuare, se adaugă mierea şi alcoolul de 96 de grade. Se amestecă totul cu o lingură de lemn, până când mierea este complet dizolvată, după care recipientul se închide ermetic şi se păstrează într-un loc ferit de lumina soarelui, timp de 3 zile.

– După acest interval de timp, preparatul se filtrează şi se păstrează în sticle de culoare închisă, într-un loc răcoros şi itunecos. Termenul de valabilitate a băuturii din caise este de maximum 2 ani.

Administrare

Se administrează câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Se pot ţine cure de 30 de zile, cu pauze de 10 zile.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>