Plante naturiste, Tratamente naturiste

LEMNUL – DULCE este un stimulent imunitar formidabil (cura pentru imunitate)

Terapiile naturale sunt printre foarte puținele metode cu adevărat eficiente de stimulare a imunității organismului, mai ales pe termen lung.

Printre plantele de top pentru îmbunătățirea imunității se numără și lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra).

Crește spontan în România și este printre puținele remedii care sunt bune în toate fazele unei boli infecțioase sau tumorale, precum și pentru prevenție.

I se mai spune și răculeț, dulcișor sau iarbă dulce, datorită gustului rădăcinii sale.

Plantă în ajutorul imunității

Efectele sale imunostimulente și hormonale foarte puternice, însă nu numai ele, au trezit un imens interes oamenilor de știință din întreaga lume.

Administrată intern, rădăcina de lemn-dulce  crește cantitatea de anticorpi din salivă, din mucoasa respiratorie și din cea digestivă, refăcând și întărind aceste țesuturi – care sunt prima linie de apărare împotriva oricărei infecții.

Util în alergii sau boli autoimune

Lemnul-dulce este un remediu de mare ajutor și atunci când sistemul imunitar se întoarce împotriva noastră, producând alergii sau boli autoimune.

Explicația: acesta reglează producția și eliberarea de anticorpi și are efect antiinflamator.

Lemnul-dulce are efecte imunostimulente puternice

Cura cu lemn-dulce pentru imunitate

  • Se ia câte 1 linguriță de pulbere din rădăcină de lemn-dulce (se ține sub limbă câteva minute, apoi se înghit cu puțină apă), de 3-4 ori pe zi, în cure de 21 de zile, urmate de alte 21 zile de pauză.

Pulberea de lemn-dulce se obține prin măcinarea fină, cu râșnița electrică de cafea, a rădăcinilor uscate. Se depozitează în borcănele închise ermetic, în locuri ferite de lumină, astfel încât principiile sale active să nu se degradeze.

Remediu salvator în gripă și răceală

Lemnul-dulce crește capacitatea de luptă a organismului contra infecției gripale. Curele cu această plantă sunt recomandate la trecerea dintre anotimpuri, când sistemul imunitar este slăbit și organismul este foarte susceptibil la răceli și gripe.

Precauții, contraindicații

O cură cu lemn-dulce nu va dura mai mult de 3 săptămâni, cu alte 3 săptămâni de pauză.

Lemnul-dulce este contraindicat în cazurile de hipertensiune gravă, sarcină, boli tumorale în faze foarte avansate, hipotiroidie pronunțată, ciroză avansată.

Persoanele care fac tratamente cu medicamente care conțin digoxină nu vor lua lemn-dulce.

Cei cu probleme cardiace, care iau lemn-dulce, vor lua și suplimente nutriționale pe bază de potasiu, deoarece nivelul acestuia scade la administrarea acestei plante.

 

loading...
Loading...