Leacuri probate pentru ACUFENE. Vâjâitul în urechi dispare ca prin farmec

Acufenele sau vâjâitul în urechi pot face dificilă viața cotidiană.

Aceste sunete permanente care împiedică să se audă bine zgomotele din exterior  sunt cauzate de întărirea vaselor de sânge care irigă urechea internă.

Apar ca urmare a perturbării circulației cerebrale, însă, uneori, pot fi urmarea unor malformații vasculare.

Putând fi vorba despre o afecțiune a sistemului nervos vegetativ, pot să provină de la o spondiloză cervicală sau ca urmare a hipertensiunii arteriale.

Acufenele se tratează bine cu câteva rețete de casă, probate în timp:

Compresă

  • 3 linguri tărâțe de grâu
  • 1 lingură petale de trandafir
  • 2 lingurițe pelin
  • 250 ml vin roșu natural

Se pun toate ingredientele în vinul roșu, se pun pe foc și se lasă să dea de 2 ori în clocot, scurt.

Se strecoară și restul de plante se pun tăiate într-o bucată de pânză curată. Se pune compresa pe urechea cu probleme și se lasă să acționeze timp de o oră. Vâjâitul dispare ca prin farmec.

Ulei de sunătoare

Uleiul de sunătoare se încălzește foarte puțin, se înmoaie un tampon de vată în el și se pune în ureche.

Mălai

Într-o cană cu apă (250 ml) se pune 1 lingură de mălai natural. Se lasă la macerat peste noapte, iar dimineața se strecoară. Se bea pe stomacul gol, timp de 2 săptămâni. În timpul tratamentului, nu se bea alcool și nu se consumă carne de porc.

Ceai de roiniță și salvie

Se amestecă câte 2 lingurițe rase de roiniță și salvie, se opăresc cu 500 ml de apă clocotită, și se lasă la infuzat o jumătate de oră, apoi se filtrează.

Se bea cald, împărțit în patru doze. Vindecă vâjâitul în urechi.

Oțet de mere

Dimineața, la trezire, pe stomacul gol, se beau 100 ml apă în care se pune 1 lingură oțet de mere îndulcit cu 1 linguriță de miere de albine polifloră.

Tinctură de pelin

Timp de 6 zile, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale (de 3 ori pe zi), se beau 10 picături de tinctură de pelin dizolvae în 50 ml apă.

Tinctură de păducel

După întreruperea administrării tincturii de pelin, se beau, timp de 14 zile, câte 10 picături de tinctură de păducel dizolvate în 50 ml apă, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale (de 3 ori pe zi).

Ceai

Seara, la culcare, se bea o infuzie preparată din 250 ml apă clocotită, în care se pun 2 g valeriană, 5 g odolean, 10 g pojarniță, 2 g trifoi roșu, 25 g lavandă și 50 g ciuboțica-cucului.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *