Leacuri de Sănătate cu Pepene Galben și Roșu

Scăldați în razele și arșița soarelui, pepenii galbeni și roșii sunt pe cât de parfumați, gustoși și răcoritori, pe atât de sănătoși. Pe lângă gustul minunat, pepenii dețin virtuți de medicament al naturii.

Pepenele galben previne bolile de inimă

Dulce, zemos și plin de vitamine, pepenele galben este declarat vedeta sezonului călduros. Este ideal pentru hidratarea organismului și reînlocuirea mineralelor pierdute prin transpirație.

Sursă excelentă de vitamina B, vitamina C, cupru, acid pantotenic și niacină, pepenele galben ajută la menținerea corectă a presiunii sanguine, unui organism sănătos, la regenerarea pielii prin repararea țesuturilor și încurajarea producției de colagen.

Consumat în mod regulat, acesta reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat, boli de inimă, cancer și accident vascular cerebral.

Pepenele roşu tratează bolile de rinichi și ficat

Extrem de bogat în apă (95%), pepenele roșu conține o cantitate generoasă de zahăr, vitamine din categoriile B, C, carotene, substanțe minerale, pectine, aminoacizi, acid folic și celuloză. Bogat în potasiu și hidrați de carbon, miezul pepenelui roșu are proprietăți diuretice, depurative și de dizolvare a calculilor.

Efecte deosebite prezintă în tratarea gutei, a pietrelor la vezică și la rinichi, obezitate. Semințele pepenelui roșu sunt și ele utilizate în tratarea bolilor de ficat, rinichi și ficat.

pepenele

Pepene Rosu – Pepene Galben

Remedii cu pepene galben

1. Anemii, constipație, gută

Se face o cură cu pepene galben, pe o perioadă îndelungată de timp. Fructul se consumă proaspăt, înainte de mesele principale și peste zi.

2. Constipație

Dimineața, pe stomacul gol, se bea sucul obținut dintr-un pepene foarte copt, pe o perioadă de maximum 5 zile.

3. Laxativ și diuretic

Pepenele se curăță de coajă, se taie bucăți și se mixează, cu puțin adaos de apă plată. Se servesc 2 pahare dimineața, înainte de micul dejun și seara, după ultima masă.

4. Hemoroizi

Coaja de la 3 pepeni mari se fierbe într-un litru de apă, timp de 20 de minute. Se aplică pe locurile dureroase comprese călduțe, îmbibate în acest lichid.

5. Bronșite, tuse

Se prepară un decoct (efect expectorant) dintr-o linguriță de semințe de pepene, fierte în 200 ml apă, timp de 20 de minute. După ce s-a răcit, se strecoară și se beau 2 căni pe zi.

Remedii cu pepene roșu

1. Pietre la rinichi, la bilă și la vezică

Se administrează 2 linguri de semințe uscate, pisate, amestecate cu ulei de măsline. Cura se administrează pe stomacul gol, timp de 10 zile, de 3 ori pe lună.

2. Litiază, exces de uree în sânge, diuretic

Se servește 1 (sau 2) kilogram de pepene roșu în fiecare zi, timp de o lună.

3. Hepatită cronică

Se va ține cura cu suc de miez de pepene, tocat și stors sau obținut prin centrifugare. Se consumă proaspăt, câte un pahar pe zi.

4. Inflamații ale pielii

Pentru inflamații ale pielii sau arsuri ușoare, se aplică felii subțiri de pepene roșu pe locul bolnav.

5. Reglarea tensiunii arteriale

Datorită conținutului scăzut în grăsimi, pepenele roșu este indicat celor care suferă de hipertensiune. Consumat regulat, acesta dilată vasele de sânge și ajută la echilibrarea tensiunii arteriale.

6. Previne osteoporoza

Coaja pepenelui, sursă bogată de siliciu și clorofilă, previne osteoporoza. În timp ce siliciul îmbunătățește activitatea pancreasului,  fixând calciul în organism, clorofila prezintă proprietăți antibacteriene și antifungice.

Se poate consuma uscată, sub formă de dulceață sau sub formă de macerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.