Leacuri cu Lămâie, Rapide și la Îndemână

Pe lângă gustul acru pe care ni-l oferă, lămâia reprezintă o valoroasă sursă de compuși chimici vindecători, care întăresc imunitatea, vasele de sânge, vindecă pielea și inhibă chiar dezvoltarea anumitor celule responsabile de apariția cancerului.

Apă și suc de lămâie pentru gută

Pentru a diminua durerile acestei boli, încercați un remediu simplu, ce are la bază sucul de lămâie, răspunzător de neutralizarea acidului uric care provoacă criza dureroasă.

Stoarceți sucul unei lămâi într-un pahar mare de apă și consumați după fiecare masă.

Lămâie și sare pentru angină pectorală

În cazul frisoanelor, durerilor în gât și dificultăților la înghițire, pe scurt, în cazul anginei, apelați la gargara cu suc de lămâie.

Se umple un pahar cu apă călduță și se adaugă sucul unei lămâi și un vârf de sare de mare grunjoasă. Se amestecă bine și se face o gargară cu acest lichid, de 3-4 ori pe zi (se mișcă cât mai mult prin gât, pentru a distruge microbii), până la îmbunătățirea stării.

Argilă și suc de lămâie pentru circulația sanguină

Pentru combaterea furnicăturilor în mâini și picioare, acumulările de lichid în încheieturi și înlăturarea palpitațiilor, se bea dimineața, înainte de micul dejun, un pahar de apă argiloasă cu suc proaspăt de lămâie.

Ulei de măsline și lămâie pentru constipație

Dacă suferiți de o constipație ușoară, acest remediu vă va ajuta să eliminați acesta afecțiune.

Într-un pahar curat adăugați suc de lămâie, un vârf de cuțit de sare și o lingură de ulei de măsline. Se amestecă bine și se bea acest preparat în fiecare dimineață, pe stomacul gol, până la ameliorare.

suc lamaie

Suc de Lamaie Proaspat Stors

Bicarbonat și lămâie pentru amigdalită

În cazul amigdalelor inflamate, este recomandat următorul remediu:

Într-o cană se stoarce sucul de la 2 lămâi și se adaugă 5 grame de bicarbonat de sodiu. Se amestecă până la dizolvare, se lasă câteva minute, după care se completează cu 2 linguri de apă. Se amestecă din nou, iar cu preparatul rezultat se face gargară de 4-5 ori pe zi, clătind, la final, gura cu apă curată.

Miere și lămâie pentru febră

Pentru scăderea febrei, se stoarce sucul de la 2 lămâi, se adaugă într-o cană și se toarnă apă fierbinte și miere. Se consumă câte 1 cană la fiecare 2 ore.

Lămâie și apă pentru astm

Un excelent ajutor pentru cei afectați de astm este un pahar cu suc de lămâie dizolvat în puțină apă. Este recomandat și pentru nasul înfundat, tuse sau alte probleme respiratorii.

Lămâia, un miracol anticancer

Tratamentul este propus de doctorul în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, Eugen Giurgiu, bolnavilor de cancer și este recomandat, totodată, ca metodă de prevenție:

♣ Extract de lămâie cu bicarbonat, alternativă naturală la chimioterapie

Într-un litru de apă se fierbe coaja unei lămâi, timp de 1 minut, după care se lasă la macerat întreaga noapte (de seara până dimineața).

În următoarea dimineață, lichidul se filtrează, iar în acest macerat se stoarce sucul lămâii, se îndulcește cu miere organică, după gust, și se adaugă o linguriță de bicarbonat.

Bolnavii de cancer vor consuma zilnic un litru de limonadă obținută prin această metodă.

 

 

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *