Tratamente naturiste

Leacuri ‘’băbeşti’’cu BRÂNZĂ de VACI – simple, cu efecte excepţionale

Leacurile de sănătate cu brânză vaci sunt recunoscute, în prezent, şi de ştiinţă.

Brânza de vaci, un aliment la îndemână, este totodată un remediu cu efecte dovedite în numeroase afecţiuni.

Ajută la fluidizarea flegmei şi uşurarea expectorației, având totodată un efect dezinflamator. Brânza de vaci alină şi durerile reumatice, durerile în articulaţii.

Bronşită, răceală, pneumonie

1. Se încălzeşte uşor brânză de vaci, după care se amestecă cu miere de albine. Se aplică pe piept, se acoperă cu o folie alimentară şi se fixează cu un prosop înainte de culcare. Dacă pe brânză apar pete de culoare galben-verzuie, persoana respectivă este bolnavă de pneumonie.

2. Brânza se scurge bine de zer, după care se întinde un strat de 1 cm. grosime (la temperatura camerei) pe mijlocul unei pânze, iar marginile rămase libere se îndoaie deasupra. Se aplică pe piept şi se lasă să acţioneze o oră sau două.

Amigdalită

Se amestecă 250 g brânză cu 200 g ceapă tocată foarţă mărunt, încălzită la aburi (30-35 grade). Se unge mai întâi gâtul cu o cremă, apoi se întinde brânza pe un prosop şi se înfăşoară în jurul gâtului.

După 25-30 de minute, brânza se schimbă şi se mai aplică o dată. În caz de răceală, amestecul se aplică pe frunte şi pe partea de sus a plămânilor, pe tălpi şi pe rinichi (mai ales la copii).

Branza de vaci are efect dezinflamator

Dureri în articulaţii

Se amestecă 500 g brânză cu 200 g ceapă tocată şi 4-5 linguri de hrean ras. Se încălzeşte uşor compoziţia, apoi se aplică pe locul bolnav, întinsă pe o faşă de pânză, timp de 2 ore.

Dacă pielea se irită, se unge cu ulei sau cremă de gălbenele. Se repetă tratamentul de 3-4 ori pe săptămână.

Inflamaţii ale căilor nazale

Se întinde pe o faşă de pânză un strat de brânză de vaci proaspătă amestecată cu 1 lingură de hrean ras. Se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, pe frunte sau pe adânciturile cefei.

Reumatism

Se amestecă 100 g brânză de vaci cu 2 linguriţe de sare grunjoasă. Se întinde pe locul bolnav şi deasupra se aplică o faşă. Sarea extrage lichidul din membru şi produce dezumflarea locului dureros. Brânza calmează durerea.

După 30-40 de minute se spală locul cu apă caldă. Se repetă de mai multe ori pe zi.

Lovituri, entorse

O frunză de varză crudă cu bate cu sucitorul de lemn, se acoperă cu un strat gros de brânză şi se aplică pe locul bolnav.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>