Leacul simplu cu PĂTRUNJEL care încetinește CĂDEREA PĂRULUI în 2 săptămâni

Căderea părului poate fi cauzată de o varietate de factori.

Este provocată de cauze diferite, precum:

  • stres accentuat
  • origine congenitală
  • o boală a pielii capului (micoză, lichen plan, eczemă, psoriazis, lupus)
  • o frecare repetată (uzura părului prin frecarea de pernă, purtatul de șepci sau căciuli)
  • un traumatism cu plăgi și cicatrice
  • leziuni care supurează (peliculită, foliculită, furuncule)
  • maladii infecțioase sau afecțiuni parazitare.

Căderea firelor de păr după fiecare pieptănare nu reprezintă neapărat un semn de îngrijorare – este normală pierderea a cel mult 100 fire de păr, zilnic.

Ciclul de viață al părului este între doi și șase ani. În toată această perioadă, 90% din păr se află în stadiul de creștere, în timp ce celelelate 10 procente sunt reprezentate de părul aflat într-o etapă de ‘’odihnă’’, înainte de a cădea.

Însă, în unele cazuri, procentul normal de 10% de păr pierdut crește dramatic. Indiferent de cauză, natura ne pune la dispoziție un remediu pe cât de simplu și la îndemână, pe atât de eficient: semințele de pătrunjel.

Remediu cu pătrunjel contra căderii părului

  • Pulberea din semințe de pătrunjel

Mai multe linguri de semințe uscate de pătrunjel se macină cu râșnița electrică de cafea sau se sfărâmă în piuă (urmată de cernere prin sită).

După măcinare, pulberea  din semințe de pătrunjel se păstrează la frigider, într-un borcan bine închis, pentru a nu se evapora uleiurile volatile.

  • Tratament 

Cu acest remediu pudrați-vă din abundență capul și fricționați energic pielea. Culcați-vă cu pulberea pe cap. A doua zi dimineața, spălați-vă cu un șampon neutru (sau gălbenuș de ou) și mai faceți o frecție seara.

Repetați operația vreme de 15 zile, iar căderea părului va încetini. Dacă fenomenul debutează din nou, reluați tratamentul.

  • Eficiența tratamentului se datorează faptului că pătrunjelul conține un ulei volatil aromat (care dilată vasele de sânge) și multă vitamina C (care ajută la reînnoirea țesutului și încetinește căderea părului).

De asemenea, pentru a stopa căderea părului, se recomandă o alimentație corectă, bogată în vitamine, proteine, minerale și oligoelemente.

Se consumă suficiente proteine (carne, ouă, peşte, nuci, semințe, fasole, etc.) și fier (soia, semințe de dovleac, fasole albă, linte, spanac, scoici, stridii, etc.).

Este foarte importantă scăderea nivelului de stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.