Alimentație, Tratamente naturiste

La sfârşit de vară, PRUNELE sunt ideale pentru cei cu REUMATISM şi OSTEOPOROZĂ – afecţiuni care se agravează toamna

Bolile reumatice sunt boli inflamatorii cronice şi dureroase, care afectează oasele, articulaţiile, muşchii, tendoanele şi ligamentele.

Există peste 100 de afecţiuni care se regăsesc sub termenul de reumatism, printre care şi osteoporoza – o boală osoasă care demineralizează osul, fragilizându-l.

În ambele afecţiuni, durerile se resimt în special toamna, când au loc schimbări climatice importante: frig, umezeală, ceaţă.

Şi cum vara se transformă, uşor, în toamnă, şi ne apropiem cu paşi repezi de anotimpul prunelor, putem beneficia de calităţile terapeutice ale acestora.

Cura cu prune, de sfârşit de vară, este ideală pentru persoanele cu reumatism şi osteoporoză. Pentru consum, se recomandă prunele  violet închis, spre negru, şi prunele roşii, cu nuanţe violacee, bogate în pigmenţi antocianici care ameliorează simptomele în reumatism.

Cura cu prune pentru osteoporoză

Fiind foarte bogate în bor organic, prunele sunt un aliment cu un statut special în lupta cu osteoporoza.

Borul joacă un rol foarte important în asimilarea calciului şi în consolidarea sistemului osos. În plus, prunele proaspete, consumate zilnic, au un efect de reglare hormonală, în special la femei, ajutând la prevenirea deficitului de hormoni feminini, de care este legată apariţia osteoporozei.

  • Pentru prevenirea şi stoparea osteoporozei, se consumă 400 – 600 de grame de prune proaspete şi bine coapte, în mai multe reprize, cu aproximativ 15 minute înaintea meselor principale. Cura durează minimum 30 de zile.

Prunele amelioreaza simptomele in reumatism si osteoporoza

Cura cu prune pentru reumatism

Acidul clorogenic şi neoclorogenic din compoziţia prunelor sunt două principii active cu o extraordinară acţiune antioxidantă.

Pe lângă faptul că luptă cu tumorile maligne, ele ajută şi la rărirea puseelor reumatice şi chiar la refacerea unor ţesuturi articulare afectate de procesele inflamatorii şi degenerative.

  • Pentru tratarea reumatismului, se consumă câte 500 – 600 grame de prune proaspete pe zi, în mai multe reprize, cu aproximativ 15 minute înaintea meselor principale. Se recomandă cure cu o durată de minimum 21 de zile.

Observaţie

În ambele cazuri, cantitatea de prune recomandată se poate transforma şi în suc, înlocuind cura cu fructe proaspete:

  • se pun în blender prunele bine spălate şi fără sâmburi, 1-3 linguriţe de miere şi puţin suc de lămâie; sucul se consumă imediat după preparare.

Contraindicaţii

Curele cu prune proaspete sunt contraindicate în caz de colită de fermentaţie, diaree, gastrită hiperacidă în fază acută. Se recomandă precauţie în cazul celor cu un sistem digestiv sensibil la crudităţi (se recomandă administrarea de cărbune medicinal).

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>