Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Învingeţi ARTRITA cu ceai de URZICĂ – efecte confirmate de medicii germani

Artrita este o inflamare a articulaţiilor, provocată de bacterii sau rezultată dintr-un proces de degenerare.

Afecţiunea este foarte des acompaniată de dureri, ce mai poartă numele de artralgii. Specifice artritei sunt durerile, adesea nocturne, ce vă pot trezi din somn.

De asemenea, dimineaţa, articulaţiile îşi regăsesc mobilitatea doar după o perioadă de încălzire. În majoritatea cazurilor, terapia presupune analgezice şi antiinflamatoare, pentru a atenua durerea şi inflamaţia.

Frunzele de urzică au efect antiinflamator articular

Numeroasele studii făcute în Germania au demonstrat faptul că frunzele de urzică administrate în mod regulat efect antiinflamator articular.

Cercetări de laborator realizate de un colectiv de medici germani, condus de Karl Riehemann, au scos în evidenţă faptul că tratamentul intern cu urzică inhibă în corp producţia substanţelor implicate în apariţia inflamatiilor articulare şi a durerii.

În cazul pacienţilor reumatici care au urmat tratamentul intern cu această plantă s-a remarcat o diminuare sensibilă a durerii şi a inflamaţiei articulare, după doar câteva săptămâni de administrare.

Ceaiul de urzica amelioreaza semificativ simptomele artritei

Ceai din frunze de urzică

Mod de preparare

Se pun 3-4 linguri de pulbere de iarbă de urzică (tulpini cu frunze şi inflorescenţe) în jumătate de litru de apă, care se lasă la macerat vreme de 8-10 ore, după care se filtrează.

Preparatul rezultat se păstrează deoparte, urmând ca planta rămasă după filtrare se fie fiartă în încă o jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi se strecoară. În final, cele două extracte se amestecă. Se obţin 4 căni.

Mod de administrare

Se bea câte 1 cană (300 ml.) de ceai de urzică, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de 40 de zile, urmate de 10-14 zile de pauză.

Bine de ştiut

În cazul administrării urzicii proaspete se recomandă precauţie în cazul persoanelor cu tromboze, eventual aflate sub medicaţie, deoarece conţinutul ridicat de vitamina K al acestei plante determină o creştere a vitezei de coagulare. Cu toate acestea, urzica uscată poate fi administrată cu încredere în astfel de afecţiuni.

Iarba de urzică (tulpinile, cu tot cu frunze şi, eventual, cu inflorescenţe) poate fi găsită în magazinele cu profil naturist.

Cautari:
    urzica ajuta la tratarea artritei? |
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>