Sfaturi

ÎNTREBUINŢĂRI uimitoare ale CASTRAVEŢILOR – la ce ne ajută câteva felii puse la geam

Castravetele, una dintre cele mai îndrăgite legume, are proprietăţi nutritive importante pentru organism şi numeroase beneficii pentru sănătate.

Sărac în calorii, însă plin de vitamine şi minerale, castravetele este un aliment excelent în orice anotimp.

Este foarte bogat în vitamine – vitamina B3, B6, B9, vitamina A, E – săruri minerale, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul, dar şi enzime benefice pentru piele.

Pe lângă multiplele lor beneficii pentru sănătate, castraveţii ne pot fi de foarte mare ajutor şi în alte situații. Iată câteva trucuri care ne pot face viaţa mai uşoară:

Ţin muştele şi ţânţarii la distanţă

– Curăţaţi un castravete de coajă, tăiaţi-l în feliuţe şi aşezaţi-le într-un vas de aluminiu de unică folosință. Astfel, castravetele va reacţiona cu aluminiul, producând un miros pe care insectele îl urăsc. Muştele, ţânţarii şi chiar gândacii nu se vor mai apropia de zona unde aţi pus vasul.

– Acest truc poate fi folosit inclusiv împotriva insectelor din grădină. Reacţia dintre agenţii din castraveţi şi aluminiu este imperceptibilă pentru om, însă mirosul emanat afectează foarte mult melcii, astfel că aceştia nu vă vor mai invada grădina.

– De asemenea, puteți pune câteva felii de castravete şi în preajma coşului de gunoi, căci acolo se mai adună, de regulă, furnici, dar şi muşte, gândaci.

Ajută oglinda din baie să nu se aburească

Înainte de a face duş, ştergeţi oglinda cu interiorul unei jumătăţi de castravete. Bucuraţi-vă de efect după duş: oglinda nu se va mai aburi şi nu veţi mai fi nevoiţi să o ştergeţi.

Castravetii ne pot fi de un real ajutor in gospodarie

Ajută la lustruirea pantofilor

Dacă vă grăbiţi şi nu aveţi la îndemână cremă de pantofi, puteţi folosi următorul truc: folosiţi o felie de castravete pentru a le da luciu.

Înlocuieşte uleiul pentru scârtâitul uşilor

Stoarceţi un castravete peste balamalele care scârţâie. Funcţionează ca un ulei.

Curăță obiectele din bucătărie

Cănile, vesela din oţet inoxidabil şi chiuveta se curată uşor cu câteva felii de castravete. Folosiţi felii de castravete pentru a spăla obiectele casnice din plastic – mânerele de la aragaz, castroanele, paharele din plastic, farfurii, etc – frecaţi ca şi cum aţi folosi detergent.

Alungă stresul

Tăiaţi un castravete şi puneţi-l într-un bol cu apă fierbinte. Substanţele şi nutrienţii din castraveţi vor reacţiona cu apa fiartă, eliberând aburi cu o aromă relaxantă care vă vor detensiona.

Reîmprospătează respiraţia

După masă, dacă nu aveţi periuţa şi pasta de dinţi la îndemână, reîmprospătaţi-vă respiraţia cu o felie de castravete. Presaţi felia de cerul gurii cu limba, timp de 30 de secunde.

Şterge stiloul de pe hârtie

Dacă aţi scris cu stiloul şi aţi făcut o greşeală, tăiaţi coaja de la un castravete şi ştergeţi uşor scrisul (cu partea interioară). Soluţia este eficientă şi cu scrisul pe pereţi al copiilor cu creioane cerate sau marker.

loading...
Loading...