Alimentație

Ingrediente care fac din APĂ o băutură VINDECĂTOARE

Apa intră în compoziţia tuturor organelor şi le ajută să îşi îndeplinească funcţia.

Este  secretul siluetei perfecte, a hidratării pielii şi a digestiei sănătoase. Un pahar cu apă simplă poate deveni mult mai benefic pentru sănătate şi mult mai puternic atunci când strecurăm câteva ingrediente cu proprietăţi terapeutice.

Consumată în mod regulat, apa vindecătoare ajută la digestie, elimină toxinele şi facilitează procesele chimice care se produc în organism.

Iată câteva ingrediente care fac din apă o băutură vindecătoare:

Miere

În amestec cu apa, mierea de albine creează nişte compuşi care sporesc proprietăţile vindecătoare ale acestei băuturi. Organismul însuşeşte cu uşurinţă apa cu miere. Apa cu miere reglează procesele digestive, întăreşte sistemul imunitar, distruge şi previne paraziţii din tractul digestiv, normalizând funcţionarea colonului. Dizolvaţi 1 linguriţă de miere de albine într-un pahar de apă călduţă şi consumaţi dimineaţa, pe stomacul gol.

Scorţişoară

Apa cu scorţişoară este o băutură excelentă de iarnă pentru combaterea virusurilor, îmbunătăţirea digestiei şi reglarea nivelului de zahăr din sânge. Luaţi o bucăţică dintr-un bat de scorţişoară, adăugaţi-o într-un pahar cu apă şi lăsaţi-o până când aceasta se transformă într-o băutură puternic aromatizată. Opțional, puteţi adăuga şi 1-2 felii de măr. Consumată în mod regulat, apa cu scorţişoară face minuni în ceea ce priveşte metabolismul şi arderea grăsimilor din corp.

Apa cu scortisoara intareste imunitatea si imbunatateste digestia

Cuişoare

Cuişoarele sunt condimente cu proprietăţi antiseptice foarte puternice. Apa cu cuişoare poate fi o apă de gură excelentă, ajută de asemenea la tratarea indigestiei şi la eliminarea paraziţilor. Într-un pahar cu apă adăugaţi  3-5 cuişoare, care se lasă până când îşi eliberează aromele.

Lămâie

Apa caldă cu lămâie, consumată cu 30 de minute înainte de masă îmbunătăţeşte procesul de digestie al alimentelor care urmează să fie consumate. Atâta timp cât lămâia este bine tolerată, se poate folosi ca ajutor înainte de mesele de dimineaţă şi prânz, cele mai consistente din zi. Adăugaţi sucul de la o jumătate de lămâie lămâie într-un pahar cu apă caldă.

Castravete

Prin adăugarea câtorva felii de castravete, cu tot cu coajă, într-un pahar cu apă, se obţine o apă vitaminizantă, profund hidratantă şi detoxifiantă. Castraveţii conţin o apă mult mai pură decât apa potabilă, care contribuie la hidratarea maximă a corpului. Puteţi consuma şi feliile de castravete, deoarece acestea conţin foarte multe fibre şi antioxidanţi.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>