Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Îngrășământul natural pe care să-l aplici la roșii și ardei în această perioadă

Vrei să crești plante de roșii și ardei înfloritoare și să ai o recoltă bogată? Iată un ingredient de pus pe plantele din grădină pentru a le face să se dezvolte mai bine și să crească fructele!

Plantele din grădină au nevoie de hrană pentru a crește și pentru a putea da fructe gustoase. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să puneți un îngrășământ de casă în sol cu ​​ingrediente ușor de găsit și, de asemenea, foarte ieftine. Nu o sa-ti vina sa crezi, poti folosi deseuri de bucatarie, precum cojile de cartofi. Iată ce este nevoie pentru a obține un îngrășământ organic eficient!

Potasiul este important pentru plantele de ardei și tomate

Când plantele se dezvoltă și au produs deja fructele pe care apoi va trebui să le recoltăm, au nevoie de un impuls pentru a crește recolta. Hrana potrivită este esențială pentru a se dezvolta bine și a crește sănătos, dar și pentru a putea asigura fructe suculente și abundente.

Ardeii, vinetele, roșiile și alte produse pe care doriți să le cultivați în grădina dvs. au nevoie de minerale precum potasiul pentru a le ajuta să devină puternice și să reziste bolilor. Nu numai atât, acest mineral este important și pentru transportul carbohidraților, esențiali pentru ca plantele să crească viguros și să dea fructe abundente.

O deficiență a acestui mineral are ca rezultat frunze decolorate, ofilite și curbate care par lipsite de viață, dar și producții slabe. Ardeii în special, care au nevoie de multă hrană pentru a garanta o culoare verde strălucitoare, trebuie hrăniți în mod regulat pentru a garanta fructe abundente.

Cum să faci plantele din grădină să crească la maxim și să le dai atât de multă vitalitate, dar și recolte abundente? Iată un îngrășământ natural de preparat acasă.

Îngrășământ natural pentru plante de ardei și tomate

Prepararea unui îngrășământ natural bogat în potasiu, deci eficient pentru cultivarea vinetelor, ardeilor, roșiilor și a altor plante, este simplă. Îngrășământul cu potasiu ajută la producerea de fructe bune și sănătoase, dar cum să le obțineți? Mulți oameni de pe internet spun că folosesc cojile de banane ca îngrășământ pentru că sunt bogate în potasiu.

Pentru a obține un îngrășământ capabil să asigure beneficiile enumerate mai sus, totuși, pe lângă utilizarea cojilor de banană, vom folosi și toate deșeurile pe care le aruncăm în bucătărie în fiecare zi. De exemplu, trebuie să știți că și cojile de cartofi sunt bogate în potasiu. Se spune că cojile de cartofi conțin de două ori mai mult potasiu decât cojile de banană.

Pe lângă potasiu, ele conțin și minerale foarte importante precum magneziu, calciu și fosfor, care sunt esențiale pentru creșterea plantelor și pentru obținerea unor culturi abundente. După ce am înțeles importanța resturilor pe care le producem în fiecare zi în bucătărie, iată cum să obțineți în scurt timp un îngrășământ natural puternic cu coji de cartofi, fără a cheltui nimic.

Cum se face îngrășământ pentru curățarea cartofilor

Cojile de cartofi conțin amidon, care este important pentru stimularea creșterii plantelor, glucoză, care este esențială pentru producerea proteinelor și menținerea acestora rezistente chiar și iarna, și săruri minerale, care sunt esențiale pentru o creștere sănătoasă și viguroasă. Obținerea unui îngrășământ organic ieftin și foarte puternic este simplă cu cojile de cartofi, iată cum:

  • Tăiați cojile cartofilor în bucăți mici;
  • Puneți-le într-un vas și acoperiți-le cu apă;
  • Lăsați-le la macerat timp de 2 zile.

După acest timp, trebuie să filtrați conținutul cu o sită. Soluția rezultată este foarte concentrată în potasiu, așa că va trebui să o diluați. Adaugati 5 litri de apa la fiecare litru de lichid de coaja cartofi obtinut. Cu acest ingrasamant vei putea uda toate plantele din gradina, deci vinete, castraveti, ardei, rosii si multe altele.

Foloseste ingrasamantul la fiecare 15 zile si vei vedea ca plantele vor creste puternice si viguroase, dar vor produce multe fructe. De asemenea, poți folosi piureul de cartofi rămas îngropându-i în grădină sau îi poți pune în compost. După cum puteți vedea, obținerea unui îngrășământ excelent pentru plante de grădină este foarte ușoară, nu costă nimic și veți economisi foarte mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *