Medicină naturistă, Plante naturiste

INFECŢIILE HERPETICE se ţin sub control cu PLANTE care întăresc imunitatea şi previn recidivele

Odată intrat în organism, virusul herpetic rămâne acolo pentru totdeauna.

Herpesul este o infecţie virală a pielii sau a mucoaselor. Se manifestă la nivelul pielii prin apariţia unor vezicule mici, transparente şi înconjurate de o areolă roşie.

Este o boală foarte comună, cu o posibilitate de contaminare foarte uşoară. Herpesul este localizat cel mai adesea la nivelul feței, în jurul gurii şi al nasului, însă şi la nivel genital. De asemenea, are tendinţa de a recidiva, de obicei, în aceeaşi regiune.

Odată infectată pielea cu acest virus, episoadele eruptive se vor repeta aleator. Recidivele ţin foarte mult de statusul imunitar al organismului.

Tratamentul naturist al herpesului

Urmăreşte dezintoxicarea organismului, făcându-l apt să lupte cu această infecţie virală. În acest scop, se folosesc remedii menite să:

  • mobilizeze toxinele din organism;
  • favorizeze eliminarea toxinelor;
  • stimuleze şi să dreneze ficatul.

Totodată, tratamentul urmăreşte întărirea capacităţii naturale de apărare a organismului, inhibarea dezvoltării şi distrugerea directă a virusului. În plus, vizează ameliorarea stării emoţionale, de care depinde foarte mult evoluţia bolii.

Printre cele mai eficiente plante medicinale recomandate pentru cura internă, merită amintite:

Sunătoarea (Hypericum perforatum)

Se macină foarte fin, cu râşnița electrică, tulpinile uscate de sunătoare, după care se cern printr-o sită fină. Depozitarea pulberii obţinute astfel se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 15 zile.

  • Se administrează câte 1 linguriţă de pulbere din sunătoare, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. De regulă, un tratament durează între 1-3 luni, după care se face o pauză de 2-4 săptămâni.

Fructele de soc au efecte antivirale foarte puternice

Fructe de soc (Sambucus nigra)

  • Se ia câte 1 linguriţă de tinctură din fructe de soc, diluată în jumătate de pahar de apă. Cura durează minimum 30 de zile.

Scoarţă de mesteacăn (Betula pendula)

Se iau 2 linguriţe de scoarţă de mesteacăn şi se pun la macerat în jumătate de pahar de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Extractul obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă se fierbe timp de 20 de minute, la foc mic, într-un pahar de apă (200 ml.), după care se lasă la răcit şi se filtrează. Se combină cele două preparate.

  • Extractul complet obţinut se consumă pe percursul unei zile. Tratamentul durează 7 zile.
loading...
Loading...