Hidromel – “Sampania Zeilor” sau “Elixirul tineretii” sau “Bucuria Vieții”

Despre hidromel se pot spune multe. Este o comoara ascunsa a alimentatiei sanatoase, un elixir cunoscut inca de acum 4.000 de ani, cand era considerat a fi leac impotriva imbatranirii. In urma numeroaselor studii apartinand unui institut londonez, s-a concluzionat ca acest amestec de miere, apa pura si polen este un adevarat cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali. Acesta este hidromelul – o bautura alcoolica slaba, obtinuta prin fermentarea mierii amestecate cu apa si polen, ce grabeste vindecarea ranilor. S-a discutat insa ca nu ar fi doar o simpla bautura alcoolica slaba, ci unul dintre cele mai vechi remedii, stimulente, reintineritoare si afrodisiace cunoscute, mergandu-se pana la a fi considerat elixirul tineretii, el redand pofta de mancare, pofta de viata si actionand contra sterilitatii. S-au facut referiri chiar la o tinerete vesnica, obtinuta prin consumarea in combinatii cu anumite ierburi care cresteau la poalele muntilor Himalaya.

Hidromel_2

Intrebuintari si efecte terapeutice


Hidromelul este o bautura naturala pe baza de miere de albine si polen fermentate in apa proaspata
. Are un gust usor acidulat, dulce si parfumat – de unde vine denumirea de sampanie a zeilor.
  • Este un real elixir al sanatatii si tineretii, avand proprietati curative bazate pe multitudinea de vitamine si minerale pe care le contine. Aceasta bautura, consumata cu 20-30 de minute inainte de masa este un bun digestiv, reda pofta de mancare, intrucat potenteaza secretia de sucuri gastrice.
  • In plus, este un bun afrodisiac recomandat a fi consumat de femei in acest scop, deoarece relaxeaza si ofera o stare euforica. Daca te consideri o persoana frigida, hidromelul te ajuta, daca bei 1-3 pahare inainte de a te contopi cu persoana dorita pentru ca te relaxeaza, iti da o stare euforica, jucausa. Este printre putinele afrodisiace feminine cu eficienta dovedita…. dar este de mare efect si pentru barbati, prin faptul ca are usoare efecte vasodilatatoare, fiind si stimulent hormonal, unde mai pui ca prin efectul tonic nervos, te ajuta si sa depasesti barierele psihice autoimpuse;.
  • Hidromelul contine o bogatie de substante benefice pentru organism, printre care enumaram vitaminele A, C, D, E, K, complexul de B-uri, calciu, seleniu, potasiu, magneziu. El are in compozitia sa peste 400 de substante nutritive care ajuta la mentinerea corpului tanar si sanatos si contribuie la crearea unei dispozitii tonice si pozitive.

Mod de preparare

Ingrediente

:
– 5-7 linguri de miere poliflora lichida, organica si din sursa sigura;
– 1/2 lingurita polen de albine vrednice, cat mai proaspat;
– 1 litru apa curata de izvor, sau purificata (filtrata), sau plata;
– un recipient de sticla cu capac.

Tehnologie

:
Se pun toate ingredientele in recipientul de sticla si se inchide ermetic cu capacul. Se pune la soare, la temperatura camerei, timp de doua zile si se agita sticla de 3-5 ori pe zi. Se gusta dupa doua zile si daca mai este nevoie, mai lasati-l inca una. Daca nu, se poate consuma, sau se pastreaza la frigider pana la consumare, deoarece se continua fermentarea.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.