Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Hamburgerul, pericol pentru sănătate. Se digeră în 3 zile, creşte glicemia în 10 minute

La doar 10 minute după ce ai mâncat un Big Mac (un hamburger de la McDonald’s) glicemia atinge un nivel alarmant, la o jumătate de oră începi să te deshidratezi, la 40 de minute se instalează senzația de foame. Cât despre digestie, aceasta are loc în mai mult de trei zile

Ce se întâmplă după 10 minute 

Un hamburger cu caşcaval are 540 calorii, cantitate ce determină, conform sursei citate, o creştere consistentă a nivelului de zahăr în sânge. În plus, numărul mare de calorii consumate periodic determină şi dependenţa de un anumit produs. Când consumăm hamburger, corpul nostru produce dopamină, aceeași substanță eliminată de creier în cazul dependenților de droguri, putând provoca mâncatul compulsiv.

După 30 de minute

Un hamburger conține aproximativ 970 de miligrame de sodiu. Această cantitate uriașă de sare duce la deshidratare, cu simptome asemănătoare celor generate de foame. În aceste condiții, produsul te păcălește extrem de ușor și tu vrei să mănânci și mai mult.

Prea mult sodiu în organism îngreunează eliminarea acestuia prin rinichi. Iar de aici se formează un cerc vicios, inima începe să bată mai repede, ca să pompeze mai mult sânge la creier, crescând astfel tensiunea. În cele din urmă, consumatorul ajunge să se confrunte cu boli cardiace și atacuri cerebrale.

De ce ţi-e foame la aproape o oră după ce ai mâncat hamburger 

Atunci când mănâci alimente hipercalorice, răspunsul organismului la insulină poate reduce nivelul de glucoză, crescând pofta de mâncare. Siropul de porumb bogat în fructoză din chifla de burger este rapid absorbit de tractul gastro-intestinal, provocând creșteri și scăderi rapide de insulină și senzații de foame și mai mari

Totuși, conform concluziilor specialiștilor americani în nutriție și alimentație, un singur burger durează mai mult de trei zile să fie digerat în totalitate, din cauza faptului că este bogat în grăsimi.

Grăsimile trans, cel mai periculos tip de grăsimi, sunt digerate în 51 de zile de organis. Un burger poate conține în jur de 1,5 grame de grăsimi trans, asociate bolilor de inimă, obezității, cancerului și diabetului,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *