Ginkgo Biloba, un Remediu cu Calităţi Medicinale Puternice

Sursă importantă de substanţe active, ginkgo biloba este una dintre cele mai vechi specii de plante medicinale, cu o eficienţă terapeutică din plin studiată în ţări precum China, Franţa, Japonia, Coreea.

Unele dintre produsele cel mai folosite în terapie din această plantă sunt comprimatele, pe care le găsim în farmaciile şi magazinele naturiste.

Îmbunătăţeşte memoria

Cura cu ginkgo biloba are efecte benefice atât asupra memoriei de scurtă durată, cât şi la cea de lungă durată.

♣ Se iau câte 3 comprimate zilnic, într-o cură de 4-18 săptămâni.

Ameliorează depresia cronică

Dintr-un studiu făcut în Germania pe mai mulţi pacienţi care sufereau de depresie cronică, aflăm că planta oferă o îmbunătăţire semnificativă a stării pshomentale. Prin urmare, pacienții erau mai tonici, mai optimişti, având o atenţie mai bună şi mai multă iniţiativă decât cei din grupul martor.

♣ Pentru ameliorarea depresiei cronice (nu şi a celei sezoniere) se iau câte 2 comprimate ( a câte 40 mg.), de 3 ori pe zi, timp de 8 săptămâni.

Adjuvant în ischemia cardiacă

În ischemia cardiacă, ateroscleroză, ginkgo biloba are efecte vasoldilatatoare, reducând presiunea arterială şi riscul de infarct. Mai mult, flavonoidele din frunzele arborelui previn oxidarea colesterlului şi a trigliceridelor pe pereţii arterelor, împiedicând formarea plăcilor de aterom, despre care ştim că îngustează calibrul vaselor de sânge.

♣ Se ia câte 1 comprimat (40-60 mg. extract), de 3 ori pe zi, în cure de 3 luni, urmate de o pauză de o lună, după care tratamentul se poate relua.

Adjuvant în accidentul vascular cerebral

Un studiu de medicină experimentală demonstrează efectele benefice ale plantei în tulburările de circulaţie cerebrală, accidentele vasculare cerebrale. Tratamentele repetate cu ginkgo biloba îmbunătăţesc circulaţia cerebrală, reducând cu până la 50% gravitatea leziunilor la nivelul creierului produse de un accident vascular.

♣ Se iau câte 80 mg. (2 comprimate a câte 40 mg.) de extract, de 3 ori pe zi, în cure de 4-8 săptămâni. Se fac 4 astfel de cure pe an, odată cu schimbările de anotimp.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba Are Calitati Medicinale Puternice

Alungă oboseala oculară

Tratamentul ajută la o mai bună irigare cu sânge a ochiului, mărind acuitatea vizuală şi reducând simptomele oboselii oculare.

♣ Se ia câte 1 comprimat (40 mg. extract), de 3-4 ori pe zi, în cure de 6 săptămâni.

Adjuvant în degenerescenţă maculară, retinopatie diabetică

Flavonoidele din frunzele plantei protejează retina de procesele degenerative şi de efectele secundare ale diabetului.

♣ Se iau 40 mg. plantă, de 3 ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara (nu mai târziu de ora 19:00), în tratamente de 18 săptămâni.

Încetineşte procesele de îmbătrânire

Flavonele şi terpenele sunt două categorii de principii active din frunzele plantei, cu o puternică acţiune antioxidantă. Astfel, organismul este protejat de radicalii liberi ce produc îmbătrânirea accelerată a ţesuturilor, degenerarea AND-ului şi apariţia celulelor maligne.

♣ Se ia câte 1 comprimat (40 mg. extract) de 3 ori pe zi, în tratamente de 6 săptămâni.

Contraindicaţii

Planta este contraindicată femeilor gravide şi care alăptează, copiilor sub 12 ani, persoanelor care suferă de hemofilie, problem de coagulare sau trombocitare.

Este contraindicată pacienţilor care urmează să suporte intervenţii chirurgicale sau stomatologice: administrarea plantei se va întrerupe cu 36 de ore în avans.

Nu se administrează împreună cu anticonvulsivante, inhibitori MAO, ciclosporină, papaverină, diuretice tiazidice, antidepresive.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *