Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

GINKGO BILOBA, o plantă foarte bună pentru mâini și picioare reci (tulburări de circulație periferică)

Odată cu lăsarea frigului se agravează majoritatea problemelor de circulație.

Mâinile și picioarele reci indică o circulație periferică deficitară.

Însă nu doar extremitățile membrelor sunt afectate, ci și buna funcționare a creierului și a organelor vitale – inimă, ficat, rinichi și plămâni.

Din fericire, problemele de circulație se pot rezolva ușor, cu remedii simple și la ȋndemână.

Ginkgo biloba – plantă pentru circulația sângelui

Ginkgo biloba este o plantă care crește confortul la temperaturi scăzute și ajută sistemul circulator să funcționeze mai bine.

Conform organismului guvernamental german de control al suplimentelor nutriționale (‘’Comisia E’’), această plantă are efecte certe de îmbunătățire a circulației sanguine la extremitățile corpului, mergând de la artere și până la nivelul vaselor capilare.

Tratamentul cu Ginkgo biloba reduce senzațiile de disconfort produse de frig, susceptibilitatea la infecții (răceli) urogenitale, susceptibilitatea la degerături.

Cura cu Ginkgo biloba

Pentru mâini și picioare reci (tulburări de circulație periferică), se recomandă și pulberea de Ginkgo biloba, obținută din frunzele tinere atent selecționate ale arborelui Ginkgo biloba, și care poate fi găsită în magazinele naturiste.

  • Se administrează 1/2  linguriță pulbere(3 – 5 g) pe zi. După 3-5 zile,se poate crește doza la 1 linguriță (5 -10 g) pe zi. Pulberea se poate dizolva într-un pahar de apă, în sucuri proaspete de legume sau fructe, poate fi adăugată și în salate sau alte preparate crude. Se țin cure de 4-6 săptămâni.

Precauții, contraindicații

Pacienții care urmează să suporte intervenții chirurgicale sau stomatologice trebuie să întrerupă administrarea de Gingko biloba cu 36 de ore în avans.

Planta este contraindicată la femeile gravide și care alăptează, la copiii sub 12 ani, la persoanele care suferă de hemofilie, care au probleme de coagulare sau trombocitare.

Ginkgo biloba nu se administrează împreună cu anticonvulsivante, cu anticoagulante, cu inhibitori MAO, cu ciclosporină, cu papaverină, cu diuretice tiazidice, cu antidepresive – fie potențează prea mult acțiunea acestora, ceea ce generează reacții adverse foarte puternice, fie are efect contrar sus-numitelor medicamente, anulându-le, în bună măsură, efectul.

Efectele secundare ale acestei plante sunt rare, și constau în: diaree, cefalee ușoară, greață, anxietate, anorexie, erupții cutanate. La apariția acestor simptome, tratamentul cu această plantă va fi întrerupt.

 

 

3 comentarii

  1. Sunt si pastile ginko biloba. Le iau de o luna si e mai bine. Acum dorm noaptea fara sosete. Doar ziua le pun. Imi inghetau picioarele si aveam senzatia de rece tot timpul. Acum nu dar continui sa iau aceste pastile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *