Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Gestul banal care creşte LONGEVITATEA şi ne poate feri de BOLI grave

Zilnic, cu toţii mergem pe jos, parcurgând distanţe mai mari sau mai mici, în pas alert sau încet.

Mersul pe jos practicat sistematic produce o revoluţie benefică în organism.

Specialiştii îl numesc un medicament revoluţionar, având o valoare inestimabilă.

Câţiva paşi făcuţi zilnic nu schimbă nimic din chimia organismului. Pe de altă parte, lucrurile stau diferit atunci când mersul este sistematic şi în cantităţi suficiente.

Antidot contra cancerului

Studii relevă că exerciţiile fizice regulate( plimbările) pot ajuta oamenii care au fost diagnosticaţi cu cancer.

  • ‘’Bărbaţii cu cancer la prostată care merg pe jos câte o oră, cu o viteză de 5 kilometri pe oră, de măcar trei ori pe săptămână, au cu 57% mai multe şanse ca boala să nu li se agraveze’’, sună concluzia unui studiu despre cancerul la prostată, făcut de un grup de medici de la Universitatea de Medicină din California, SUA.

Nu doar cancerul de prostată, ci majoritatea formelor de cancer sunt ţinute mai uşor sub control atunci când mergem pe jos sistematic.

În urma unui studiu efectuat de Universitatea de Tehnologie din Brisbane, pe parcursul a opt ani, s-a arătat că prin practicarea unor exerciţii de intensitate moderată, timp de 25 de minute pe zi, au crescut la jumătate şansele de supravieţuire a pacientelor diagnosticate cu cancer de sân.

Mersul pe jos activeaza sistemul imunitar

Explicaţiile:

– Un astfel de efort susţinut activează sistemul imunitar, care va ataca celulele canceroase, împiedicând proliferarea lor.

– Mersul pe jos, în special cel în ritm rapid, reduce cantitatea de insulină din sânge – în condiţiile în care aceasta favorizează dezvoltarea celulelor maligne.

– Foarte important este şi faptul că mersul pe jos susţine moralul bolnavului şi creşte dorinţa de a lupta şi de a învinge boala.

Creşte longevitatea

Viteza maximă cu care ne putem deplasa, atunci când mergem pe o distanţă mai mare de 3 kilometri, ne arată cu precizie care este speranţa noastră de viaţă, susţin specialiştii în geriatrie.

Doctorul în geriatrie Stephanie Studenski susţine că ar trebui să ne măsurăm periodic viteza de mers. O creştere a vitezei medii de mers cu doar 0,5 kilometri/oră este asociată cu 10 ani (!) în plus la speranţa de viaţă.

Concluzii susţinute, de altfel, de descoperirile ştiinţifice privitoare la efectele mersului asupra imunităţii, asupra sănătăţii inimii sau a creierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *