Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

FRUNZELE de NUC reglează glicemia – cum trebuie folosite ca adjuvant puternic în DIABET

Frunzele de nuc  (Juglans regia) sunt ideale pentru obţinerea unor remedii care ajută la tratarea anumitor boli sau afecţiuni, printre care şi diabetul.

Frunzele de nuc ajută la reglarea glicemiei, fluidizarea circulaţiei sângelui, normalizarea valorilor colesterolului şi trigliceridelor.

Au proprietăţi hipoglicemiante, diuretice, previn şi combat infecţiile tubului digestiv şi cele renale.

Pulbere din frunze de nuc

Frunzele de nuc uscate se mărunţesc şi se macină cu ajutorul unei râşnițe. Pulberea obţinută se poate cerne prin sită.

Se păstrează în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci. Este indicat să nu se păstreze mai mult de 2 săptămâni, deoarece substanţele sale volatile se evaporă rapid, iar efectul terapeutic va fi unul scăzut.

Se administrează pe stomacul gol. Înainte de a fi înghiţită cu puţină apă, se ţine sub limbă timp de 3-5 minute.

Adjuvant în diabet

Frunzele de nuc au o acţiune hipoglicemiantă puternică, sunt diuretice, ajută metabolismul zaharurilor şi grăsimilor.

♣ Ca adjuvant în diabet, se ia 1 linguriţă de pulbere din frunze de nuc, de 4 ori pe zi, în cure de 3 luni, cu pauză de 1 lună.

Frunzele de nuc regleaza glicemia

Tinctură din frunze de nuc pentru diabet

Mod de preparare

În 100 ml. alcool alimentar sau alt produs distilat obţinut în gospodărie se pun la macerat 2 linguri de frunze de nuc, uscate şi mărunţite groscior, timp de 10 zile, agitându-se de 3-4 ori pe zi.

Se strecoară prin tifon, se lasă la decantat în frigider, timp de alte 6 zile, după care se trece partea uşor partea limpede într-un alt flacon. Se păstrează în flacoane de sticlă sau plastic prevăzute cu dop-pipetă, timp de 2 ani.

Administrare

În diabetul zaharat, se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de teci de fasole, în cure de 20 de zile.

Ceai antidiabetic din frunze de nuc

În 250 ml. apă se adaugă 2 linguri de teci de fasole care se fierb la foc mic, timp de 15 minute. Se adaugă apoi 2 linguri de frunze de urzică şi 1 lingură frunze de nuc. Se lasă la infuzat timp de 30 minute, se strecoară şi se îndulceşte după gust, cu un edulcorant neglucidic.

♣ Ceaiul se consumă zilnic, în mod regulat.

Precauţii

Preparatele se administrează cu prudenţă în cazurile de hipertiroidie, colon iritabil, gastrită acidă. În diabetul insulino-dependent, în timpul tratamentului cu nuc se va supraveghea foarte strict glicemia şi se vor regla dozele de insulină în permanență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *