FRUNZELE de MĂSLIN scad GLICEMIA mai repede decât medicamentele și previn complicațiile DIABETULUI

Boala diabetică nu dă avertismente în primele faze, atacând silențios principalele sisteme din corp (sistemul nervos, cardiovascular, imunitar, etc.).

Astfel, mulți pacienți nu sesisează pericolul și dezvoltă un anumit gen de pasivitate, până apar probleme de sănătate majore.

Pentru stoparea bolii și chiar ameliorarea ei sunt esențiale dieta sănătoasă, mișcarea zilnică și anumite tratamente naturale.

O cercetare realizată în Grecia a măsurat efectele extractului din frunze de măslin cu privire la formarea de compuși finali avansați de glicare (AGE) – substanțe ce pot fi un factor important în dezvoltarea diabetului zaharat și a altor boli cronice.

Inhibarea formării de AGE reprezintă o țintă terapeutică și de prevenire pentru pacienții cu diabet zaharat, extractul de frunze de măslin fiind un tratament natural eficient. Polifenolii din frunzele de măslin joacă un rol vital în controlul glicemiei.

Frunzele de măslin scad rapid glicemia

Frunzele de măslin (Olea europaea), mai exact, extractul uscat obținut din ele, conține o substanță extrem de amară – oleuropeina – care scade glicemia mai rapid decât multe dintre medicamentele de sinteză.

Efectele se văd, de cele mai multe ori, la câteva ore după administrare, nivelul zahărului din sânge scăzând cu câteva zeci de procente.

Din acest motiv, cura cu extract din frunze de măslin începe cu doze mici (200 mg. pe zi), crescându-se progresiv, în funcție de valorile măsurate ale glicemiei.

Cura cu frunze de măslin

Se iau câte 200-400 mg, de 3 ori pe zi, în cure de 60 – 90 zile.

Previne complicațiile diabetului

Dincolo de acțiunea sa directă în diabet, extractul din frunze de măslin este foarte valoros și pentru că previne complicațiile acestei boli, motiv pentru care este un prețios adjuvant și pentru diabetul de tip I.

Curele repetate cu frunze de măslin previn trei complicații frecvente ale acestei boli: retinopatia diabetică, cardiopatia ischemică şi arterita obliterantă.

Neuropatia diabetică este prezentă la aproximativ 70% dintre diabetici, în fazele avansate ea conducând la:

  • incapacitatea de a controla membrele inferioare;
  • vindecarea dificilă a rănilor;
  • pierderea sensibilității anumitor porțiuni din corp;
  • impotență, etc.

Precauții, contraindicații

Extractul din frunze de măslin se administrează cu prudență persoanelor care suferă de calculoză biliară, deoarece poate provoca migrarea calculilor biliari.

Persoanele cu infecții grave se pot confrunta în primele cinci zile de tratament cu stări de greață, ușoare dureri de cap, oboseală.

Diabeticii insulinodependenți vor ține legătura cu medicul specialist în primele săptămâni de cură, pentru a-și putea ajusta dozele de insulină.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>