FRUCTELE ieftine care consolidează sistemul osos, previn şi stopează OSTEOPOROZA

Osteoporoza (‘’os poros’’) este afecţiunea care face ca oasele să fie fragile şi prin urmare, uşor fracturabile.

Osteoporoza afectează toate oasele corpului, însă cu precădere oasele şoldului, ale încheieturilor sau ale coloanei vertebrale, care ajunge să se deformeze.

Atât bărbaţii, cât şi femeile sunt supuşi riscului de osteoporoză pe măsură ce îmbătrânesc. S-a constatat că femeile pierd o medie de 3 până la 5% din densitatea osoasă pe an în timpul primilor 5 până la 7 ani de menopauză.

Bărbaţii se confruntă de asemenea cu deteriorarea sănătăţii osoase şi a densităţii osoase începând cu vârsta de 65 de ani.

Oamenii de ştiinţă încurajează persoanele să nu aştepte pentru a adresa problema sănătăţii osoase până în stadiul în care apare o fractură sau o diagnosticare a osteoporozei.

Prunele uscate îmbunătăţesc sănătatea sistemului osos

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida şi de la Universitatea de Stat din Oklahoma au studiat uimitoarele beneficii ale prunelor uscate pentru osteoporoză şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii osoase.

Rezultatele cercetărilor au fost publicate în ‘’British Journal of Nutrition’’.

În cadrul acestui studiu, experţii au testat femeile aflate în postmenopauză în două grupuri, timp de un an:

  • un grup de 55 de femei a consumat echivalentul a 10 prune sub formă uscată (100 grame) pe zi;
  • cel de-al doilea grup a consumat o cantitate echivalentă de mere uscate.

Prunele consolideaza sistemul osos

Totodată, toţi participanţii au primit 500 mg. de calciu zilnic şi 400 mg. de vitamina D zilnic. La sfârşitul studiului, grupul care a consumat prune uscate a avut o densitate osoasă ridicată, atât la nivelul coloanei vertebrale, cât şi la nivelul antebraţului.

De asemenea, cercetătorul Bahram H. Arjmandi, de la Universitatea de Stat din Florida, a testat numeroase alte fructe, inclusiv curmale, smochine, stafide şi căpşuni pentru a testa eficiența acestora în îmbunătăţirea sănătăţii oaselor.

Nici unul din fructele testate nu s-a apropiat de eficacitatea prunelor uscate.

Prunele proaspete previn şi stopează osteoporoza

Prunele sunt foarte bogate în bor organic – substanţă care joacă un rol foarte important în asimilarea calciului şi în consolidarea sistemului osos.

Consumate zilnic, prunele proaspete au un efect de reglare hormonală, în special la femei, ajutând la prevenirea deficitului de hormoni feminini, de care este legată apariţia osteoporozei.

  • Ca adjuvant în osteoporoză, pentru prevenirea şi stoparea acestei afecţiuni, se consumă, zilnic, 400-600 de grame de prune, în mai multe reprize, cu aproximativ 15 minute înaintea meselor principale. Cura durează minimum 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.