Plante naturiste, Tratamente naturiste

FRUCTELE de SOC purifică organismul și întăresc sistemul imunitar (cum se face cura)

Fructele de soc (Sambucus nigra) se numără printre cele mai puternice și mai complexe depurative din flora noastră medicinală.

Cura cu aceste plante depurative are un rol foarte important în purificarea organismului – o treaptă obligatorie pentru ȋntărirea sistemului imunitar.

Ȋntărirea imunității se face pe un organism ‘’curățat’’ de toxine, iar detoxifierea cu ajutorul fructelor de soc este recomandată din plin în sezonul rece.

Tinctura din fructe de soc, puternic detoxifiant

Tinctura din fructe de soc, care, în prezent, se poate găsi în mai toate magazinele naturiste, deblochează tranzitul intestinal, fiind de un imens ajutor pe termen lung persoanelor constipate sau cu o eliminare leneşă.

În același timp, mobilizează toxinele din organism și intensifică eliminarea lichidelor din corp prin diureză și prin transpirație.

Fructele de soc intaresc sistemul imunitar

Topește kilogramele depuse în timpul iernii

Unul dintre cele mai spectaculoase efecte ale tincturii de soc constă în reglarea rapidă a greutății corporale, pierderea kilogramelor în plus.

În timpul sezonului rece, kilogramele se depun cu uşurință. Tinctura este extrem de benefică, ducând la o ușurare a organismului de surplusurile de greutate.

Mai trebuie spus că persoanele supra­ponderale, la fel ca și cele extrem de slabe, au problemele de imunitate cele mai mari și sunt cele mai vulnerabile la bolile sezonului rece.

Cura cu tinctură de soc

Se administrează 1-2 linguri de tinctură de fructe de soc pe zi (diluată într-o jumătate de cană de apă), dimineața, pe stomacul gol. Pentru o persoană sănătoasă, cu un regim de viață moderat și fără vicii majore, 2 săptămâni de tratament suficiente pentru asigurarea unei bune imunități pe perioada sezonului rece.

Persoanele cu probleme ceva mai serioase de greutate vor urma o schemă de tratament mai complexă: în prima zi se ia 1 linguriță, la ora 18; a doua zi se iau 2 lingurițe la aceeași oră s.a.m.d., până în ziua a șaptea, când se ajunge la 7 lingurițe luate o dată. Se menține această doză vreme de 30 de zile.

Dozele progresive se iau pentru a nu crea un șoc tranzitului intestinal, care va fi foarte mult accelerat, la fel ca și diureza și procesele de eliminare pe ansamblu.

Contraindicații

Sarcină, alăptare diaree acută și cronică, colită de fermentație, slăbiciune fizică, convalescență.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

    fructele de soc sunt foarte iritante pentru colon, deci contraindicate si celor cu colon iritabil. cred ca la doza pe care o recomandati tinctura e iritanta pentru oricine, nu numai pentru cei cu probleme de colon. de unde luati retetele acestea?

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>