FRUCTE ușor acceptate de un organism care suferă de GASTRITĂ

Gastrita este o inflamație a mucoasei care protejează pereții stomacului.

Cel mai des întâlnit simptom în gastrită este durerea simțită la nivelul stomacului, asociată frecvent senzației de ‘’arsură’’.

Durerile pot fi continue (vreme de ore sau chiar zile)sau intermitente și mai pot fi însoțite de alte semne, precum: regurgitații acide, greață, balonare, diaree.

Gastrita este o boală extrem de intalnită în prezent, fiind o afecțiune generată de alimentația incorectă (alimentele uscate, orele de masă neregulate, alimente bogate în grăsimi, înfometare), medicamente în exces, stres.

Unul dintre cele mai cunoscute motive pentru care oamenii nu consumă fructe constă în disconfortul oferit de aciditatea acestora în contact cu inflamații ale stomacului.

Cu toate acestea, nu trebuie să se renunțe în niciun caz la fructe. Mai exact, în gastrită este permis consumul (cu precauție) al fructelor.

Ușor acceptate de un organism care suferă de gastrită sunt:

Bananele

În cazul gastritei, bananele bine coapte sunt cele mai indicate și eficiente fructe, datorită conținutului proteic ridicat. Bananele sunt recomandate chiar și pentru tratarea inflamațiilor de la nivelul stomacului.

O banană consumată dimineața, la micul dejun, ameliorează arsurile la stomac.

Perele 

Conțin vitaminele B1, B2, B3, A și C și fibre care sunt esențiale în tratamentul gastritei. Aceste substanțe nutritive previn problemele digestive, fiind necesare și pentru un sistem nervos perfect funcțional.

Avocado

Nutrienții și enzimele din avocado pot reduce inflamațiile din stomac și intestinul subțire, ceea ce duce la ȋmbunătățirea absorbției nutrienților.

Fructul de avocado reduce inflamatiile din stomac

Prunele

Contribuie la scăderea acidității gastrice, fiind foarte eficiente în tratarea gastritelor, ulcerului stomacal și duodenal.

Merele

Grație unui compus numit pectină, merele creează un gel care protejează intestinele atunci când intră în contact cu apa, ceea ce le face foarte eficiente și în combaterea simptomelor gastritei. Pot fi consumate la gustările din timpul zilei sau în salate cu morcovi, dovleac sau alte vegetale, ori combinate cu fulgi de cereale integrale.

Strugurii 

Strugurii negri sunt minunați datorită efectului lor detoxifiant, în special pentru sistemul digestiv, ficat, rinichi și sânge. Cele mai importante aplicații terapeutice ale strugurilor se regăsesc în cazurile de gastrită, constipație și în alte complicații ale sistemului digestiv.

Încă de la primele simptome ale unei gastrite, se recomandă consumul strugurilor proaspeți – se folosește numai pulpa și sucul strugurilor, semințele și pielița lor ȋndepărtându-se.

Papaya

Acest fruct exotic conține vitaminele B1, B2, A și C, magneziu, fier, sulf și potasiu și este considerat cel mai indicat fruct în caz de gastrită.

Pepenele galben

Conținutul mare de apă și minerale din pepenele galben previne constipația, balonarea, aciditatea excesivă și arsurile la stomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *