Rețete naturiste

FRITTATA vegetariană, în loc de omleta clasică – este săţioasă şi echilibrează glicemia

Frittata este un fel de mâncare italiană pe bază de ou, similar cu omleta, însă îmbogăţită cu ingrediente suplimentare, precum carne, brânzeturi, legume sau paste.

Această omletă în stil italian, este, de obicei, pregătită într-o tigaie din fontă. Poate fi servită caldă sau rece, însoţită de salate proaspete, pâine, fasole, măsline, etc.

Astfel spus, omleta poate fi pregătită dinainte, astfel încât putem salva timp, dimineaţa. De asemenea, frittata poate fi o mâncare pentru masa de prânz sau o cină rapidă.

Frittata este un preparat rapid, uşor, delicios, şi are nevoie de câteva minute pentru a fi gata.

Frittata vegetariană

Frittata, o combinaţie de ouă şi legume, este substitutul perfect pentru o omletă. Este  bună şi caldă, dar  şi a doua zi.

Spre  deosebire de omleta clasică, frittata se găteşte şi pe aragaz, şi în cuptor. Începem să o coacem la foc mic până când baza se întăreşte puţin pe aragaz, apoi o introducem în cuptor.

Ingrediente

  • 8 ouă mari
  • 1/2 cană ciuperci, foliate
  • 2 căni baby spanac
  • 1/3 cană ceapă tocată
  • 1/2 cană lapte de cocos sau de migdale
  • 1 lingură ulei de cocos

Cum se procedează

Frittata: pentru mic-dejun satios

Se preȋncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.

Se bat ouăle cu laptele de cocos sau de migdale şi se condimentează cu sare şi piper.

Se ȋncălzeşte uleiul de cocos într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă în tigaie ceapa şi ciupercile şi se gătesc timp de 3 minute. Apoi, se pune spanacul şi se căleşte pentru doar câteva secunde.

Se adaugă ouăle bătute şi se găteşte frittata până când partea de jos începe să se închege. Se mută tigaia în cuptor şi se lasă la copt timp de 10-15 minute.

Mod de servire

Frittata se serveşte, de obicei, împărţită în felii. Aceasta poate fi servită caldă sau rece, însoţită de salate proaspete, pâine, fasole, măsline, şi nu numai.

Conferă saţietate şi energie, echilibrează glicemia

Frittata vegetariană poate fi un mic-dejun care echilibrează glicemia.

Programul încărcat de peste zi, oboseala şi stresul ne influenţează hormonii şi, implicit, glicemia. Fluctuaţiile glicemiei ne fac să ne simţim iritaţi, epuizaţi şi flamanzi.

Această reţetă de frittata echilibrează glicemia, deoaerece ne face să ne simţim nu doar sătui, dar şi plini de energie.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>