Plante naturiste, Tratamente naturiste

FLORILE de SOC întineresc organismul în doar 7 zile (Studiu)

Florile de soc (Sambucus nigra), culese în zilele însorite de mai, prin tăierea ciorchinilor de pe tulpină, au excepţionale calităţi vindectoare.

Florile de soc uscate, administrate sub formă de infuzie sau pulbere, pot fi considerate cheia tinereţii, arată studiile ştiinţifice.

Florile de soc întineresc organismul

Un experiment care a avut loc în Elveţia a avut drept subiect efectele florilor de soc asupra persoanelor de vârsta a doua şi a treia.

La acest studiu au participat 207 persoane, bărbaţi şi femei, cărora li s-au administrat câte 9-15 grame de flori de soc pe zi, sub formă de extract apos (infuzie) sau de pulbere, timp de 1 săptămână.

Medicul Brunhil Zechelius, de la „Institutul Naţional de Nutriţie Ştiinţifică” din Elveţia, cel care a condus studiul, a remarcat la peste 90% din participanţi rezultate pozitive:

  • s-a redus greutatea corporală, pe seama eliminării excesului de apă şi a anumitor toxine din organism;
  • s-a normalizat tensiunea arterială;
  • s-a îmbunătăţit digestia şi eliminarea;
  • s-a îmbunătăţit memoria şi capacitatea de concentrare a participanţilor, mulţi dintre ei relatând că, în bună măsură, le-au revenit facultăţile intelectuale ‘’din tinereţe’’;
  • participanţii şi-au redobândit tonusul psihic, având o stare de optimism şi de vioiciune după doar 7 zile de tratament cu flori de soc.

Curele cu flori de soc redau tonusul fizic si psihic

Infuzie din flori de soc

În jumătate de litru de apă se pun 3-4 linguriţe de flori de soc mărunţite (uscate), care se lasă la macerat timp de 8-10 ore, după care se filtrează. Lichidul obţinut se păstrează, iar florile de soc rămase după filtrare se fierb în încă jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. La final, se combină cele două extracte.

  • Se consumă 1-2 căni pe zi.

Pulbere din flori de soc

Florile de soc uscate se macină fin cu râşniţa electrică şi se păstrează în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 2 săptămâni.

  • Se ia câte 1 linguriţă rasă, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Se ţin sub limbă timp de câteva minute, apoi se înghit cu puţină apă.

Precauţii, contraindicaţii

 Florile de soc sunt contraindicate pe perioada sarcinii şi a alăptării. Persoanele care iau laxative şi diuretice de sinteză vor cere sfatul specialistului înainte de a urma cure cu soc.

loading...
Loading...