Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Florile de SALCÂM (pulbere) ne ajută în tulburările DIGESTIVE

Florile de salcâm (Robinia pseudoacacia) sunt utilizate într-o gama largă de afecţiuni, având puteri terapeutice confirmate prin studii.

Florile de salcâm conţin uleiuri volatile, robinină, flavone, acacină, vitamine, minerale şi carotenoizi.

Florile de salcâm uscate şi transformate în pulbere sunt un  remediu extrem de eficient pentru combaterea unor afecţiuni comune.

Pulberea din flori de salcâm

Florile de salcâm uscate se păstrează în saci de hârtie şi se utilizează în termen de maximum 2 ani.

Pulberea se obţine prin măcinarea cât mai fină cu râşnița electrică a florilor. Depozitarea pulberii obţinute astfel se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 2 săptămâni.

Tratează gastrita, ulcerul gastric şi duodenal

Pe lângă faptul că au efecte anti-acide şi calmante gastrice, florile de salcâm acţionează şi la nivelul sistemului nervos central, reducând răspunsul organismului la stările de stres psihic – lucru extrem de benefic pentru persoanele suprasolicitate psihic  sau care au probleme de echilibru emoţional.

  • Se ia câte 1 linguriţă rasă de pulbere din flori de salcâm, de 4-6 ori pe zi, pe stomacul gol. Cura durează minimum 1 lună şi poate fi reluată după 30 de zile, ori de câte ori este nevoie.
Florile de salcam trateaza problemele digestive

Ţin sub control regurgitaţiile acide

În acest caz se foloseşte o combinaţie de flori şi frunze de salcâm şi de frunze de zmeur. Ambele plante au efecte anti-acide şi antispastice, ţinând sub control fenomenul regurgitării.

  • Se ia câte 1 lingură rasă din combinaţia în proporţii egale de pulberi de flori şi frunze de salcâm şi de frunze de zmeur, la 10-15 minute după fiecare masă.

Combat constipaţia

Acest tratament blând are efecte puternice.

  • Se prepară un amestec din 10 linguri de pulbere din flori de salcâm şi 5 linguriţe de miere. Din pasta obţinută se consumă câte 1 lingură, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, pe o perioadă de 2 luni.
  • Recomandat mai ales femeilor şi copiilor: se consumă zilnic, dimineaţa, 3 linguri de flori proaspete de salcâm pisate şi amestecate cu miere – tratament de sezon.

Precauţii

Femeile însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanele alergice la floarea de salcâm şi copiii mici trebuie să se ferească să consume floare de salcâm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *