FELII de CHEC cu MENTĂ vegan, fără coacere

Acest chec cu mentă este un desert uimitor, colorat în mod natural cu spanac.

Umplutura necesită cel puțin 4 ore la congelator, astfel că se poate prepara compoziția înainte de a merge la culcare, pentru a sta în congelator peste noapte.

Astfel, tot ceea ce trebuie să faceți a doua zi este să adăugați ganaşul peste ea și să o mai dați la congelator 10 minute.

Toppingul crocant – bucățele de cacao crudă care îi dau o notă minunată și delicioasă – completează perfect desertul.

De asemenea, este foarte important să utilizați o tavă foarte mică, astfel încât desertul să aibă înălțime. Folosiți o tavă de 4×8. Puteți face și porții individuale umplând forme din silicon pentru brioșe.

Ingrediente

Pentru umplutură:

 • 3/4 cană (225 g) unt de caju crud
 • 1/2 cană (125 ml) sirop de arțar pur, la temperatura camerei
 • 1/2 cană (125 ml) ulei de cocos virgin, topit
 • 6 linguri (90 ml) lapte de migdale, la temperatura camerei
 • 1 până la 1 1/2 lingurițe (5 până la 7.5 ml) extract de mentă pur, sau după gust
 • 1 cană (30 g) baby spanac presat
 • un praf de sare de mare fină

Pentru ganaşul (ganache) din ciocolată

 • 1/2 cană (90 g) fulgi de ciocolată fără lapte
 • 2 linguri (30 ml) cremă de cocos nedegresată
 • ½ linguriță sare de sare de mare fină
 • 1 1/2 linguri de bucățele de cacao crudă
 • frunze proaspete de mentă, pentru garnitură (opțional)

Ingredientele se găsesc inclusiv ȋn magazinele de specialitate, naturiste.

Mod de preparare

— Tapați o tavă mică (aprox. 4×8) sau o tavă de chec cu folie de plastic, astfel încât checul să poată fi ușor de scos după congelare.

— Adăugați toate ingredientele pentru umplutură (untul din caju, siropul de arțar, uleiul topit, laptele de migdale, 1 linguriță de extract de mentă, spanacul şi sarea) într-un blender de mare viteză. Amestecați la viteză mare până este uniform. Asigurați-vă că nu rămân bucăți de frunze de spanac. Gustați și mai adăugați extract de mentă dacă este necesar.

— Turnați umplutura în tava pregătită. Puneți tava în congelator și lăsați timp de 4-5 ore, până când umplutura este solidă. Nu este nevoie să o acoperiți decât dacă intenționați să o țineți la congelator mai mult de 8 ore.

— Când umplutura s-a întărit, pregătiți toppingul ganaş. Într-o oală de mărime medie, puneți fulgii de ciocolată, crema de cocos (asigurați-vă că ați scurs apa înainte de a o adăuga), și sare. Topiți fulgii la temperatura cea mai mică, amestecând în continuu, până când compoziția devine omogenă.

— Scoateți umplutura din congelator și, apucând de folia de plastic ca de un mâner, ridicați-o din tavă. Răsturnați umplutura pe un platou mare şi îndepărtați folia de plastic.

— Turnați ganaşul peste umplutura solidă, începând din centru, și lăsăți-o să curgă în cascadă pe părțile laterale puțin. Împrăștiați imediat bucățelele de cacao peste tot ganaşul. Băgați-o din nou la congelator, descoperită, și lăsăți-o aproximativ 10 minute, până când ganaşul se întărește.

— Feliați și presărați mentă proaspătă, dacă doriți! Presărați mai multe bucățele de cacao pe fiecare felie și savurați imediat. Băgați resturile înapoi în congelator, deoarece desertul se înmoaie dacă stă la căldură.

loading...
Loading...

One comment

 1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>