Rețete de slăbit

Fără kilograme în plus cu CEAI MATCHA: un super – arzător de grăsimi

Pentru cine vrea să piardă câteva kilograme, ceaiul matcha este de un ajutor real.

Există studii care sugerează că ceaiul matcha îmbunătățește atât rata metabolică în timp de relaxare, cât și arderea grăsimilor.

Are efecte termogenice

Un studiu publicat în ‘’American Journal of Clinical Nutrition’’ informează că extractul de ceai matcha, bogat în catechine, are efecte termogenice și promovează oxidarea grăsimii.

Conform studiului, consumul de ceai matcha a crescut termogeneza (adică rata corpului de a arde calorii) de la 8-10% la 35-43% din consumul zilnic de energie.

Astfel spus, ceaiul verde matcha poate crește rata metabolică bazală și intensifică arderea grăsimilor.

Cum se prepară ceaiul matcha

Se găsește sub formă de pudră, ȋn magazinele naturiste și pe internet. Se cumpără doar matcha organic, produs fără fertilizatori sau alte substanțe chimice.

Mod de preparare

Se adaugă 1 g de pudră de matcha într-o ceașcă. Peste plantă se toarnă aproximativ 80 ml. de apă la 80 grade Celsius.

Se amestecă pudra de matcha cu o linguriță (în lipsa amestecătorului special din bambus, care se găsește în ceainării, dar și online), până la obținerea unei spume delicate (mișcarea va fi una în zig-zag).

Ceaiul matcha intensifica arderea grasimilor

Administrare

Ceaiul matcha se poate servi ca înlocuitor pentru cafeaua de dimineață și pe post de gustare de la jumătatea zilei. Cel mai indicat este ca ceaiul să se consume în timpul mesei.

Cura cu ceai matcha durează cel puțin 3 săptămâni.

Un super – arzător de grăsimi

Un compus din ceaiul matcha, numit epigalo catehin galat (EGCG), accelerează metabolismul și oprește dezvoltarea celulelor adipoase (grase).

EGCG din matcha poate crește metabolismul în timpul exercițiilor fizice de intensitate medie, încurajând astfel scăderea în greutate.

  • Conform studiilor publicate, extractul de ceai verde a crescut capacitatea de ardere a grăsimilor cu 17 procente atunci când participanții la studiu au mers cu bicicleta timp de 30 de minute. Potrivit studiilor publicate în ‘’American Journal of Clinical Nutrition’’, într-o ceaşcă sau două de ceai matcha se găseste aceeași cantitate de EGCG utilizată în studiu.
  • Un studiu publicat în jurnalul ‘’Endocrinology’’ a constatat că injecțiile zilnice cu epigalo catehin galat (EGCG) făcute unor șoareci de laborator au determinat ca animalele să piardă în greutate cu pană la 21% din masa corporală, în doar 1 săptămână, cel mai probabil datorită efectului său asupra leptinei, hormonul responsabil de sațietate.

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>