Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

FĂINA de NĂUT: bogată în fibre, fără gluten şi cu un procent ridicat de proteine

Făina de năut poate fi folosită în multe feluri şi este un bun substitut pentru făină de grâu care conţine gluten.

Făina din boabe de năut poate fi făcută atât din năut crud cât şi năut prăjit, ambele putând fi folosite pentru a se substituţi reciproc în reţete.

Făina de năut – nutrienţi benefici

Făina de năut conţine numeroşi nutrienţi benefici: proteine, fibre, fier, potasiu, calciu, magneziu, zinc, vitamina A, vitamina C, vitamina B6, vitamina K.

În plus, persoanele cu intoleranţă la gluten pot înlocui cu succes făina albă în alimentaţie cu cea de năut.

Cum se obţine făina de năut

Făina de năut are aceleaşi beneficii ca şi năutul, fiind obţinută din boabele de năut prăjit sau crude, măcinate.

Se găseşte în magazinele cu profil naturist, în magazinele mari, de specialitate sau online.

Poate fi obţinută şi acasă, prin măcinarea năutului uscat. Se pune o pungă de năut uscat în vasul unui blender puternic/râşniță şi se pulsează la viteză maximă timp de 3 minute. După ce devine foarte fin, năutul se răstoarnă într-un bol şi se cerne prin sită. Făina de năut se păstrează într-un recipient cu capac.

Faina de naut contine numerosi nutrienti benefici pentru sanatate

Cum se consumă făina de năut

– Făina de năut are un gust subtil de nucă şi poate fi folosită integral în reţete în locul celei albe.

– Se combină foarte bine atât cu ingrediente dulci, cât şi sărate.

– Se poate folosi şi pentru a substitui făina de nucă de cocos sau altă făină fără gluten în reţete, care vor avea un plus de densitate, proteine şi fibre.

– Poate fi combinată cu o cantitatea egală de apă şi folosită ca înlocuitor de ouă, la fel ca seminţele de chia sau de in (utilă mai ales pentru vegani sau pentru cei alergici la ouă).

– De asemenea, se poate adăuga în supe pentru îngroşare, în tocăniţe şi sosuri în loc de smântână, amidon de porumb sau făină de grâu.

Beneficiile consumului constant de făină de năut

  • Este o sursă foarte bună de fibre alimentare, reducând riscul de diabet, cancer la colon, obezitate
  • Ajută digestia, previne constipaţia şi contribuie la scăderea în greutate
  • Protejează împotriva bolilor de inimă
  • Reduce în mod natural colesterolul
  • Stabilizează zahărul din sânge şi previne diabetul
  • Întăreşte imunitatea, neutralizând aciditatea cauzată de o alimentaţie deficitară, echilibrând nivelul de ph al corpului
  • Combate inflamația şi previne multiplicarea celulelor canceroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *