Făcute timp de o lună, BĂILE RUSEŞTI fac minuni asupra organismului – cum să le pregătiţi singuri

Băile terapeutice cu plante şi ierburi fac adevărate miracole pentru întregul organism.

Băile terapeutice pe bază de plante alungă oboseala, calmează sistemul nervos, îmbunătăţesc somnul, precum şi procesele metabolice.

Mai mult decât atât, ameliorează durerea şi tensiunea musculară, întineresc, revigorează şi redau sănătatea pielii.

Baia terapeutică cu plante

Este foarte important ca înainte de a face o baie cu plante, să faceţi un duş, pentru a curăţa porii pielii de murdărie şi grăsimi.

După duş, frecaţi corpul energic, cu un prosop. Umpleţi cada cu apă caldă, a cărei temperatură să fie între 36 – 38 de grade Celsius.

Pentru efecte terapeutice, faceţi 10 – 15 asemenea băi, într-un interval de o lună de zile.

Baie cu urzică

Baia cu uzica combate reumatismul, guta, inflamaţiile pielii, îndepărtează oboseala şi creşte tonusul.

♣ Turnaţi 4 litri de apă clocotită peste 250 gr. frunze de urzică mărunţite sub formă de pulbere. Acoperiţi recipientul, lăsaţi la infuzat timp de o oră, strecuraţi şi adăugaţi lichidul în apă de baie. Durata tratamentului este de 15-20 de minute.

Baie cu trifoi

Baia cu trifoi are un puternic efect tonic asupra întregului organism.

♣ Turnaţi 2 litri de apă clocotită peste 300 gr. trifoi, cu tot cu flori. Acoperiţi, lăsaţi la infuzat timp de 4 ore, strecuraţi şi turnaţi în apa de baie. Tratamentul durează 15-20 de minute.

baie cu plante

Baile terapeutice cu plante revigoreaza organismul

Baie cu amestec de plante

Această baie este indicată împotriva problemelor sistemului nervos: insomnie, stări de nervozitate, anxietate, stres, depresie.

♣ Preparaţi un amestec din 50 gr. de seminţe decojite de floarea-soarelui (crude), 100 gr. de rădăcină de obligeană şi 150 de gr. de valeriană, peste care turnaţi 2 litri de apă clocotită. Puneţi totul la fiert timp de 10 minute şi lăsaţi la infuzat timp de 20 de minute. Strecuraţi şi turnaţi lichidul în apa de baie, la o temperatură de 37 de grade. Durata băii este de 10-15 minute, iar pentru efecte terapeutice maxime se fac 15-20 de băi. După baie, se recomandă repaus la pat, timp de 40 de minute.

Baie cu frunze de nuc

Are un efect antiinflamator şi este utilă ȋmpotriva bolilor sistemului limfatic.

♣ Se amestecă 1 kilogram de frunze proaspete sau uscate de nuc şi 2 linguri de rostopască mărunţită. Peste plante se toarnă 4 litri de apă rece, după care recipientul se acoperă şi se pune pe foc, timp de 30 de minute. Fiertura se adaugă în apa de baie, în care pacientul se relaxează timp de 20 de minute, o dată pe săptămână. După baie, se face un duş cu apă călduţă.

Baie cu tărâţe de grâu

Baia cu tărâţe de grâu oferă rezultate foarte bune pentru pielea iritată, vânătăi şi acnee.

♣ Într-un tifon pus în mai multe straturi adăugaţi 2 linguri de tărâţe de grâu. Legaţi la gură cu o aţă sau sfoară şi agăţaţi săculeţul astfel obţinut de robinetul căzii, astfel încât apa să curgă trecând prin el. Temperatura apei va fi de maximum 30 de grade Celsius, iar durata băii va fi de 10-15 minute. După baie, lăsaţi pielea să se usuce treptat, fără a o şterge cu prosopul.

Contraindicații

Băile rusești sunt contraindicate persoanelor care suferă de afecțiuni cardiace inflamatorii (endocardită, miocardită, pericardită).

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>