Extractul de SUNĂTOARE, cel mai bun în lupta cu DEPRESIA (studiu)

Cuprins
Descriere
Extractul de sunătoare şi depresia 
Mod de administrare
Precauţii şi contraindicaţii

Sunătoarea (Hypericum perforatum) este o plantă care oferă o rază de speranţă pentru milioanele de persoane care suferă de depresie.

În acest caz, extractul de sunătoare are o eficiență terapeutică remarcabilă.

Extractul de sunătoare

Extractul de sunătoare se obţine din tinctura de părţi aeriene de sunătoare, din care se evaporă complet alcoolul. Rămâne, astfel, o pulbere brun-roşiatică, foarte concentrată în principii active, cu un miros specific: extractul de sunătoare.

Se găseşte combinat în proporţii egale cu pulberea de iarbă de sunătoare, sub forma unor capsule, cu o eficiență terapeutică remarcabilă.

Extractul de sunătoare şi depresia  – Studiu

Un experiment realizat în Germania, coordonat de către profesorul doctor H. Woelk, a cuprins peste 3000 de suferinzi, de la tineri de nici 20 de ani, la vârstnici de peste 80 de ani, cărora le-a fost administrat extract de sunătoare, vreme de patru săptămâni.

Experimentul a fost unul cât se poate de reuşit, rezultatele arătând că peste 80% dintre participanţi au observat îmbunătăţiri semnificative ale stării psihice, şi doar mai puţin de 5% s-au confruntat cu efecte adverse, de regulă minore, ca de altfel, incomparabil mai reduse decât în cazul antidepresivelor de sinteză.

Eficient în lupta cu depresia şi cu complicaţiile sale

Studiul coordonat de către profesorul doctor H. Woelk este doar unul dintre zecile care probează valoarea extractului de sunătoare în tratamentul depresiei. Alte cercetări, de o amploare mai mică sau mai mare, confirmă eficiența plantei în lupta cu diferite forme ale depresiei, precum şi cu complicaţiile sale psiho-emoţionale.

Toate acestea au făcut ca extractul de sunătoare să reprezinte medicamentul cel mai administrat în Uniunea Europeană, împotriva acestei afecţiuni.

sunatoare
Sunatoarea lupta cu depresia si cu complicatiile sale

Extractul de sunătoare – ce face, mai exact

Cercetările au demonstrat că extractul de sunătoare determină scoarţa cerebrală să elibereze anumiţi neurotransmiţători, şi anume, nişte substanţe naturale, care ne induc stări emoţionale pozitive, precum  optimism, entuziasm, tonus.

De asemenea, prin mecanisme neutologice parţial cunoscute, planta atenuează sentimentele de pesimism, de gol interior, de vinovăţie paralizantă.

În urma studiilor realizate pe pacienţi depresivi, care au luat sunătoare, s-a constatat, după doar 2 săptămâni de cură, că cei mai mulţi reuşeau să depăşească starea de astenie, căpătând încredere în forţele proprii şi începând să renunţe la acea auto-evaluare negativă – cunoscută drept una dintre caracteristicile principale ale acestei afecţiuni.

Extractul de sunătoare – mod de administrare

În timpul tratamentului cu sunătoare, pentru un efect mai bun, se administrează extractul asociat cu pulberea de plantă, în proporţii egale.

Se administrează 600-1200 mg. extract de sunătoare, în 3 reprize, pentru o perioadă de 4-6 săptămâni. După o pauză de alte 2 săptămâni, aministrarea se poate relua.

Contraindicaţii

Cura cu sunătoare este contraindicată în sarcină, persoanelor care în paralel iau medicamente de sinteză împotriva depresiei şi anxietăţii, contra insomniei, împotriva epilepsiei sau contra infecţiei cu HIV.

La început, sunătoarea se va administra în doze mici (o zecime din doza normală), mărindu-se  treptat doza până la cea prescrisă, deoarece există posibilitatea ca planta să provoace alergie (erupţii pe piele, dureri sau senzaţie de jenă gastro-intestinală).

Se urmează obligatoriu pauza recomandată –  în caz contrar, pot apărea nevralgii, tulburări de somn, iritaţii ale tegumentelor şi alte simptome.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *